Izvor: Radio 021, 06.Nov.2019, 16:24   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Avio-kompanije obustavljaju i komercijalne linije iz Niša

U roku od samo deset dana, aerodrom "Konstantin Veliki" ostao je bez četiri avio-linije, koje su obustavili ili će uskoro obustaviti Rajaner, Svis erlajns i Er Srbija, koja iz Niša leti uz državne subvencije.

Među stručnjacima se može čuti upozorenje da su neke od obustavljenih linija bile komercijalne, a da je razlog za njihovo ukidanje nezadovoljstvo stranih kompanija državnom "politikom usluga" prema Er Srbiji i koncesionaru beogradskog aerodroma, Vansi erportu, koja >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << "šteti svima ostalima".

Niskotarifni avio-prevoznik Rajaner saopštio je u nedelju da će prekinuti da leti od Niša do Stokholma krajem marta 2020. godine, kada počinje letnja sezona, piše Danas.

Rajaner je prethodno odlučio i da planiranu liniju Niš-Frankfurt premesti u Banjaluku, nakon što joj srpski Direktorat za civilno vazduhoplovstvo nije dao dozvolu za letove, uz obrazloženje da na toj ruti već leti Er Srbija, uz državne subvencije.

Ova kompanija je tim povodom saopštila da na ovoj liniji neće leteti iz Niša "zbog monopola Er Srbije".

I sama Er Srbija je nedavno ugasila subvencionisanu liniju Niš- Budimpešta zbog, kako je saopštila, slabe zainteresovanosti putnika. Jedan od kriterijuma za proglašenje linija od javnog interesa koje država subvencioniše je, inače, da one ne budu komercijalne. Odmah potom je Svis erlajns obustavio liniju Niš-Cirih, koja je, prema dostupnim informacijama, bila komercijalna.

Autor: Danas

Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno bez ikakve naknade, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.021.rs. Preuzimanje fotografija je dozvoljeno samo uz saglasnost autora.

Nastavak na Radio 021...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.