Autorka govora Melanije Tramp priznala plagijat

Izvor: Radio 021, 20.Jul.2016, 23:44   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Autorka govora Melanije Tramp priznala plagijat

Meredit Mekliver iz izbornog štaba Donalda Trampa, priznala je danas da je pogrešila u pisanju govora koji je Melani Tramp održala prvog dana republikanske konvencije u Klivlendu.

Mekliver je, kako se navodi, ponudila svoju ostavku predsedničkom kandidatu republikanaca, ali ju je on odbio.

Melanija Tramp je u utorak, prvog dana konvencije u Klivlendu, održala govor u kojem se dva pasusa od po 30-tak reči, skoro potpuno poklapaju s delovima govora supruge predsednika >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << SAD Mišel Obame kada ga je predstavila na konvenciji demokrata 2008. godine.

Tramp je došao na scenu kao rok zvezda, i predstavio svoju suprugu Melaniju koja je govorila o svom životu, dolasku u SAD iz Slovenije, ali i o njemu.

"Ako želite da se neko bori za vas i vašu zemlju, uveravam vas, ovo je taj čovek", rekla je ona o svom suprugu, američkom milijarderu.

Potom je u govoru pročitala rečenice koje su praktično doslovne iste s tekstom Mišel Obama, dok je i ostatak njenog govora bio nalik govoru sadašnje prve dame SAD.

Autor: agencije

Nastavak na Radio 021...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.