Izvor: Radio 021, 25.Okt.2020, 23:23

Austrijska pošta prodaje Covid-19 markice izrađene od toalet papira

Pandemija Covida-19 inspirisala je austrijsku poštu da izradi marke od toalet papira.

Poštanska služba saopštila je da je ideju za troslojnu marku dobila početkom ove godine, kada su higijenski proizvodi postali simbol karantina i paničnih kupovina.

Međutim, bilo je potrebno nekoliko meseci da se ideja ostvari.

"Toalet papir dugo je bio rasprodat i teško je mogao da se nabavi u dovoljnoj količini", navodi državna poštanska služba.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 <<
Marka prikazuje bebu slona, životinju koja se u Austriji koristi kao simbol razmaka od jednog metra, koji bi ljudi trebalo da drže kako bi izbegli zarazu virusom korona.

Marka se može kupiti po ceni od 5,5 evra jer poštanska služba donira polovinu prihoda od prodaje ljudima koji su teško pogođeni pandemijom.

Autor: Hina

Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno bez ikakve naknade, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.021.rs. Preuzimanje fotografija je dozvoljeno samo uz saglasnost autora.

Nastavak na Radio 021...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.