Atelje 212 u Novosadskom pozorištu

Izvor: B92, 16.Dec.2009, 21:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Atelje 212 u Novosadskom pozorištu

Ansambl Ateljea 212 izvodi 17. decembra u Novosadskom pozorištu Ujvideki sinhaz predstavu „Pomorandžina kora" Maje Pelević, u režiji Gorana Markovića.

U beogradskoj verziji tog za reditelje vrlo provokativnog dramskog štiva glavne uloge igraju Jelena Ilić, Jelena Jovičić, Aleksandra Janković, Katarina Žutić i Srđan Timarov.

"Pomorandžina kora" je saga o preispitivanju ženskog identiteta u društvu koje na razne načine, najviše kroz medije, pokušava >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << da formira ponašanje i izgled današnje žene.

S jedne strane, drama prati priču o medijskom pritisku, a s druge strane intimnu ispovest žene koja nastoji da se uklopi u ulogu koja se od nje očekuje i u čemu ne uspeva.

Novosadskoj publici, kako su najavili iz Ujvideki sinhaza, ova predstava može biti posebno zanimljiva jer je to prilika da vidi beogradsku verziju teksta, koji se, u režiji Kokana Mladenovića, s uspehom igra i u Novosadskom pozorištu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.