Arpad pre 6 godina ubio suprugu i ćerku, zločin kakav Srbija ne pamti zgrozio i patologe

Izvor: Luftika.rs, 15.Avg.2022, 19:37

Arpad pre 6 godina ubio suprugu i ćerku, zločin kakav Srbija ne pamti zgrozio i patologe

Šest punih godina navršava se danas (15. avgust) od monstruoznog ubistva koje je potreslo Vojvodinu kada je Arpad Sabo (33) iz sela Lipar kod Kule hladnokrvno zaklao suprugu i svoju četvoromesečnu bebu u noći između 15. i 16. avgusta 2016. godine.
On je 2018. godine u Višem sudu u Novom Sadu osuđen na maksimalnu kaznu od 40 godina zatvora zbog brutalnog ubistva supruge Slavice (24) i njihove ćerke Nikoline.
Pre nego što je dokrajčio Slavicu, zaklao bebu Tog dana, u noći između >> Pročitaj celu vest na sajtu Luftika.rs << 15. i 16. avgusta 2016. godine, prvo je ubio Slavicu i to tako što je najpre u kupatilu stana krenuo da je udara.
Onda je uzeo kuhinjski nož i Slavici zadao tri ubodne rane na vratu, ali se tu nije zaustavio već je nastavio da joj kasapi grkljan, zid ždrela, krvne sudove.
Foto: Slađana Stojanović/ Kurir Pre nego što joj je nožem prerezao grkljan, Arpad je četvoromesečnoj ćerkici snažnim stiskom ruke polomio obe temene kosti glave, a onda prerezao grkljan, nalaz je veštaka koji je saopšten na suđenju.
– Temeni deo glave, poprečno duž preloma temenih kostiju, krvlju je podliven. Obe temene kosti su prelomljene, prelom je linijast, pruža se poprečno preko temena i zahvata obe temene kosti. To znači da je optuženi ćerkicu od četiri meseca prvo stisnuo rukom za teme glave, a zatim joj je nožem prerezao grkljan – stoji u nalazu veštaka.
Pokušao da pobegne u Hrvatsku nakon zločina Foto: Printskrin/Facebook Inače, da podsetimo, nakon monstruoznog ubistva bebice i žene, Arpad se okupao, presvukao i krenuo preko njiva, kako ga slučajno ne bi video gazda da izlazi na ulicu. Išao je peške sve do Bačke Palanke, gde je kod Dunava čekao da ukrade neki čamac kako bi se prebacio do Hrvatske.
– Kad su mu policajci prišli, nije se opirao. Odmah im je priznao da je ubio ženu i dete. Ali to priznanje je izgledalo kao da se hvali nečim, nije bilo kajanja – rekao je tada Kurir neimenovani izvor.
I patolozi ostali zgroženi Podsetimo, zločin koji je potresao Srbiju, tada je potresao i same obducente koji su tada rekli da “takav prizor do sada nisu videli“.
– Takvo iživljavanje nad bebicom i ženicom, to je nezamislivo. Kad smo ušli, nama koji smo se nagledali svega i svačega nije bilo dobro. Bebica je ležala u kolevci, a mama u kupatilu. Obe su bile u krvi. A ubodi nožem, nema gde ih nije bilo- pričali su patolozi.
Osumnjičeni je prema veštacima u vreme izvršenja teškog krivičnog dela bio je uračunljiv.
Foto: Privatna arhiva/Blic – Kada smo ga pitali da li se ne seća ili ne želi da priča o spornom događaju, on nam je odgovorio: „Svega se sećam i često sanjam taj događaj. Ali ne želim da pričam o tome– rekao je na jednom od ročišta veštak.
Priznao da je ubio ženu ali ne i dete Podsetimo, policija je telo žene našla u kupatilu, a deteta u krevecu. Monstrum je suđenje i presudu je pratio miran i ni jednom nije izrazio kajanje.
– Ne želim i neću nikome odgovarati na pitanja. Ostajem pri onome što sam rekao da priznajem da sam ubio Slavicu, ali ne i Nikolinu – bilo je sve što je rekao na ponovljenom glavnom pretresu, monstrum Sabo (29).
Izvor: Kurir
Dragoslav donirao bubreg Milenkovoj ćerki, on ga zaklao, čučnuo i zapalio cigaretu

Nastavak na Luftika.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Luftika.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Luftika.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.