Argentina locirala satelitske pozive sa nestale podmornice

Izvor: Radio 021, 19.Nov.2017, 12:15   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Argentina locirala satelitske pozive sa nestale podmornice

Argentinska Mornarica detektovala je danas sedam kratkih satelitskih poziva, za koje zvaničnici smatraju da potiču sa nestale porodice u kojoj se nalazi 44 člana posade.

Mornarica smatra da pozivi "ukazuju na to da posada pokušava da uspostavi kontakt" i dodaju da će pokušati da otkriju izvornu lokaciju poziva.

Pozivi su trajali od 36 sekundi do četiri minuta.

Argentinske vlasti saopštile su da za sada nije potvrđeno da pozivi dolaze sa podmornice, >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << ali da je to trenutna hipoteza.

Portparol Mornarice, Enrike Balbi, rekao je u subotu da je područje pretrage povećano dve puta, zbog brige o sudbini podmornice i posade.

"Ne odbacujemo nikakve hipoteze", rekao je Balbi, dodajući da i problemi sa komunikacijom ili sistemom napajanja takođe objašnjavaju nestanak podmornice.

Vlasti su poslednji put imali kontakt sa podmornicom u sredu, dok je plovilo bilo na putu od luke Ušuaja do Mar del Plate.

Predsednik Argentine, Maurisio Makri, saopštio je putem Tvitera da će Argentina koristiti sve domaće i međunarodne resurse neophodne za pronalazak podmornice.

Autor: Tanjug

Nastavak na Radio 021...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.