Izvor: Radio 021, 28.Avg.2020, 11:06

Aplikacija upozorava da se približavate pružnom prelazu

"Infrastruktura železnice Srbije" napravila je aplikaciju "Pružni prelazi", koja korisnicima pruža informacije o svim pružnim prelazima u Srbiji, saopšteno je danas iz tog preduzeća.

Navode da aplikacija doprinosi povećanju bezbednosti jer korisnike na vreme informiše da se približavaju pružnom prelazu i na taj način upozorava da se u saobraćaju ponašaju odgovorno i pažljivo.

Aplikacija je pripremljena za Android mobilne uređaje i može se besplatno i jednostavno >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << preuzeti sa Gugl pleja.

Aplikacija "Pružni prelazi" na standardnoj Gugl karti prikazuje lokacije svih pružnih prelaza, koji su označeni znakom "Andrejin krst". Za njen rad neophodna je samo veza sa internetom i da GPS uređaj na telefonu bude uključen, odnosno da može da se locira položaj korisnika aplikacije.

Dodir na bilo koji pružni prelaz daje detaljne podatke o samom prelazu: način osiguranja, broj koloseka koji se prelaze, širina pružnog prelaza u metrima, ugao prelaska na pružni prelaz, vrsta kolovoza i kategorija puta.

Kada se korisnik aplikacije nađe u zoni prelaza, aplikacija daje zvučna i vizuelna upozorenja. Na 500, 300 i 100 metara udaljenosti, aplikacija glasovno obaveštava korisnike da se nalaze na toj udaljenosti od pružnog prelaza.

Aplikacija omogućava korisnicima i da Infrastrukturi železnice Srbije pošalju fotografiju ili video snimak događaja sa pružnih prelaza i ostave svoj komentar.

Autor: FoNet

Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno bez ikakve naknade, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.021.rs. Preuzimanje fotografija je dozvoljeno samo uz saglasnost autora.

Nastavak na Radio 021...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.