Izvor: Radio 021, 28.Jun.2019, 22:35   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Antifašistička protestna šetnja u Nišu "praćena" skandiranjem Ljotiću i Nediću

Stotinak Nišlija je u četvrtak uveče na gradskom keju protestovalo protiv fašizma, prenose Južne vesti.

Mirnu šetnju ispratila je i grupa mladića, koja je sa strane skandirala velikoj Srbiji i Nediću. Šetnju antifašista je predvodio odbornik Niške inicijative Srđan Nonić, a u koloni je bio i izbodeni mladić Uroš Janjić, pišu Južne vesti.

Tokom šetnje na keju grupa mladića koja je sedela sa strane skandirala je parole poput "Srbija Srbima", "Živela >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << velika Srbija", "Živeo Nedić" i "Živeo Ljotić".

Šetnja antifašista je završena kod Oficirskog doma na keju, gde su građani simbolično okrenuli leđa, a na njihovim majicama je pisalo "Rupa za nož".

Podsetimo, 21. juna na Keju kola srpskih sestara, sukobile su se dve grupe mladića - sa jedne strane njih petorica, a sa druge strane dvojica, od kojih je jedan dobio dva uboda nožem. Janjić je izboden, kako je sam rekao, jer je nosio majicu sa antifašističkim natpisom, a nekoliko dana kasnije policija je privela 33-godišnjaka zbog sumnje da ga je izbo. Nakon saslušanja u policiji privedeni su pušteni iz pritvora.

Autor: Južne vesti

Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno bez ikakve naknade, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.021.rs. Preuzimanje fotografija je dozvoljeno samo uz saglasnost autora.

Nastavak na Radio 021...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.