Antićevi dani u Novom Sadu

Izvor: RTS, 10.Mar.2010, 22:57   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Antićevi dani" u Novom Sadu

Umetnička manifestacija "Antićevi dani", koja se organizuje u znak sećanja na pesnika Miroslava Antića počeće sutra u Novom Sadu i trajati do 13. marta. Antićev film "Doručak sa đavolom" biće prikazan u "Spensu".

Delegacija Novog Sada sutra će položiti cveće na grob pesnika Miroslava Mike Antića (1932-1986), a na Petrovaradinskoj tvrđavi biće otvorena umetnička kolonija nazvana njegovim imenom, na kojoj će učestvovati desetak stvaralaca.

Time počinje >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << trodnevna tradicionalna manifestacija "Antićevi dani", koja se svake godine u ovo doba održava povodom dana rođenja (14. marta) pisca "Plavog čuperka" i mnogih drugih nezaboravnih pesama, pesnika koji se uspešno bavio slikarstvom, filmom i novinarstvom.

U Osnovnoj školi "Miroslav Antić" u Futogu biće u podne priređen susret sa pesnicima Dušanom Pop Đurđevom, Miodragom Raičevićem i Anđelkom Erdeljaninom, a u 18 sati u Sportskom i poslovnom centru "Vojvodina" je otvaranje izložbe fotografija iz Mikinih filmova, koje se nalaze u arhivi producenta Ilije Bašića.

Antićev film "Doručak sa đavolom" biće prikazan u 20 sati u Amfiteatru "Spensa", a u isto vreme u petrovaradinskoj Galeriji ''Gradić" Draško Ređep otvoriće izložbu likovnih radova nastalih na prošlogodišnjoj umetničkoj koloniji.

U petak će u novosadskoj Gradskoj kući biti uručena nagrada "Miroslav Antić" književniku iz Sarajeva Stevanu Tontiću za knjigu pesama "Sveto i prokleto" a književno veče laureata održava se u Gradskoj biblioteci.

Posle prezentacije radova ove umetničke kolonije u ateljejima na Tvrđavi, završno veče manifestacije "Antićevi dani" biće priređeno u subotu u Galeriji ITD Radošević, takođe na Petrovaradinskoj tvrđavi.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.