Izvor: Radio 021, 11.Sep.2019, 20:47   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Aničić: Iseljenja se dešavaju na dnevnom nivou, država pravi nove socijalne slučajeve

Tatjana Aničić iz Združene akcije Krov nad glavom ocenila je u Danu uživo da se iseljenja otprilike dešavaju na dnevnom nivou, a da možda i ne znamo za njih.

Ona za N1 navodi da "država pravi nove socijalne slučajeve".

Kako kaže Aničić, nema tačnu evidenciju o broju iseljenih građana, ali kaže da se iseljenja otprilike dešavaju na dnevnom nivou, a da možda ni ne znamo za njih. "Posebno nemamo evidenciju šta se dešava po unutrašnjosti, jer >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << mnogi ljudi ne znaju za udruženje, pa nam se ni ne obrate", kaže ona.

Kaže da se iseljenja dešavaju zbog dugova, duplih prodaja stanova, problema trećih lica...

Govoreći o slučaju porodice Ninić, kaže da je kredit dignut na 95.000 evra, a da je otplaćeno 80 hiljada.

"Ogroman deo duga je vraćen. Njima se i ranije dešavalo da kasne sa ratama i dolazilo je do dogovora sa bankom, ovog puta nije i žena koja je obolela od raka je na onakav način izbačena na ulicu. Država potpomaže sve to. Žena je izbačena i pritom joj je polomljena ruka", kaže sagovornica N1.

Kako kaže, žena je branila svoj jedini krov nad glavom koji ima. "Naša organizacija se trudi da država to reguliše, a može ako hoće, da se zaštiti ta jedina nekretnina koja ima funkciju krova nad glavom. Ne znam osobu koja nekad nije promašila da plati bar jedan račun ili dva", kaže ona.

Kako kaže, država pravi nove socijalne slučajeve. "Zbog dve rate kredita, da se izgubi jedini dom, pritom su bili spremni da plate, samo u nekom roku", kaže ona.

Dodaje da oni praktično svojim telima brane iseljenja.

Autor: N1

Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno bez ikakve naknade, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.021.rs. Preuzimanje fotografija je dozvoljeno samo uz saglasnost autora.

Nastavak na Radio 021...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.