Izvor: Luftika.rs, 06.Jun.2020, 18:11

Ana Brnabić: Nikada se Desanka Maksimović neće izbacivati iz škola u Srbiji i tačka

Predsednica Vlade Ana Brnabić, oglasila se danas posle odluke komisije Zavoda za unapređivanje obrazovanja i vaspitanja, koja je odlučila da iz trećeg razreda gimnazija isključi izbor iz poezije Desanke Maksimović, a iz četvrtog zbirku „Tražim pomilovanje“.
– Nikada se Desanka Maksimović neće izbacivati iz obrazovnog sistema Srbije. Nikada. Tačka – napisala je predsednica Vlade na svom Tviter profilu.
Никада се Десанка Максимовић неће избацивати >> Pročitaj celu vest na sajtu Luftika.rs << из образовног система Србије. Никада. Тачка.
— Aна Брнабић (@SerbianPM) June 6, 2020

Povodom odluke komisije Zavoda za unapređivanje obrazovanja i vaspitanja oglasio se i ministar prosvete Mladen Šarčević koji je rekao da to nije konačna odluka i istakao da Ministarstvo neće dozvoliti da se ni na koji način smanji učešće Desanke Maskimović u okviru programa nastave predmeta Srpski jezik i književnost.
Kako je istakao, radi se o pokušaju Zavoda da se preorganizuje ono što Desanka Maksimović ima u školskom sistemu, ali ono što je važno istaći da je sve u proceduri i radnoj verziji.
– Sigurno kao ministar neću dozvoliti da bude smanjen, nego se zalažem da se apsolutno njeno učešće u školskom programu poveća, ne samo nje, već i drugih velikih pesnika. Ovu moju odluku sam preneo i Zavodu i Savetu – kazao je ministar za Tanjug.
Tražimo pomilovanje za Desanku Maksimović: Slavna pesnikinja izbačena iz školskog programa

Nastavak na Luftika.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Luftika.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Luftika.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.