Izvor: Radio 021, 27.Apr.2021, 22:05

Amerika i zabava: Može biti samo jedan Džoš - stotine momaka u prijateljskoj borbi za ime

Naoružani sunđerima, Amerikanci koji se svi do jednog zovu Džoš okupili su se radi prijateljske borbe prsa u prsa, a sve je krenulo od jednog viralnog posta.

Stotine mladića naoružanih sunđerima okupilo se u jednom parku u Americi u borbi za pravo da ponesu ime Džoš.

Prošlog aprila, dvadesetdvogodišnji student iz Arizone Džoš Svejn poslao je šaljivu poruku desetinama svojih imenjaka i izazvao ih na borbu za ime.

Poruka je brzo postala viralna >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << na internetu.

Džekes - Pioniri moderne komedije Društvene igre u doba korone kao zamena za večernje izlaske Ima 17 godina i plaćaju ga da gleda fudbal ceo dan

Godinu dana kasnije, stotine imenjaka koji se zovu Džoš okupilo se u gradu Linkoln u američkoj državni Nebraska kako bi branili pravo da se baš tako zovu.

Događaj je počeo legendarnom igrom papir, kamen, makaze, a suočili su se organizator Džoš Svejn i njegov imenjak i prezimenjak iz Omahe, preneo je Jusuf Naser, dopisnik lokalne televizije KLKN, koji je snimao bitku.

Pobedu je odneo Džoš iz Arizone.

Yousef Nasser / KLKN-TVDogađaj je počeo igrom papir, kamen, makaze, a suparnici su bili momci koji dele ime i prezime - Džoš Svejn

Usledila je borba sunđerima, koja je imala samo jednu propoziciju - učesnici su morali da se zovu Džoš.

Desetine Džoševa - jedni u kostimu Spajdermena, drugi u džedajskoj odeći, pokušavali su da nadjačaju jedan drugog, a sve je to pomno pratila brojna publika.

Za pobednika je na kraju proglašen četvorogodišnji Džoš Vinson Džunior, pod nadimkom Mali Džoš.

Dobio je krunu iz Burger Kinga, pojas šampiona i mali pehar.

Yousef Nasser / KLKN-TVZa pobednika je proglašen četvorogodišnjak sa nadimkom Mali Džoš

„Bio je to pravi spektakl, od početka", rekao je Naser za BBC.

„Kao da je mim sa interneta oživeo - tako bih ja to opisao".

Događaj je bio i humanitarnog karaktera, a prikupljeno je više od 8.000 dolara za lokalnu bolnicu, dodao je Naser.

Ideja da se ovako nešto organizuje rodila se aprila prošle godine, kada je Svejn „bio smoren zbog pandemije", pa je napravio grupnu poruku na Fejsbuku sa ljudima koji se zovu i prezivaju kao on.

On je zatim izazvao svoje imenjake i prezimenjake na duel - borbu za pravo da se zovu Džoš Svejn, koju je zakazao za 24. april 2021. godine.

Zatim je poruku objavio na Tviteru, a post je dobio hiljade lajkova.

there can only be one pic.twitter.com/VPamxjJ0yL

— joshua swain (@joshswainaz) April 24, 2020

Nastavak na Radio 021...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.