Izvor: Radio 021, 24.Nov.2020, 18:03

Amerika i priroda: Misteroizni metalni objekat pronađen u pustinji američke države Juta

Rendžeri su primetili „neobični" objekat iz helikoptera dok su prebrojavali ovce tokom rutinskog leta.

Utah Department of Public SafetyPretpostavlja se da je reč o umetničkom delu

Pronalazak neobičnog metalnog objekta u pustinji, u američkoj državi Juta, šokirao je lokalne vlasti.

Rendžeri su ga primetili iz helikoptera, tokom rutinskog leta dok su prebrojavali ovce u ovom zabačenom delu Jute.

Objekat je postavljen u zemlju, a oko njega >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << se uzdižu prepoznatljive crvene stene.

Pravili kućicu u dvorištu – pronašli zlatne poluge Pronađena poruka u boci stara 50 godina Kovčeg sa srcem belgijskog gradonačelnika pronađen u fontani

Za sada nema informacija o tome ko je mogao da postavi objekat pravougaonog oblika, visok oko 3.5 metra.

„To je najneobičnija stvar na koju sam naišao za sve ove godine rada", rekao je pilot Bret Hačins u intervjuu za lokalnu televiziju KSLTV.

On navodi da je njegov kolega biolog, zadužen za prebrojavanje ovaca, prvi primetio misteriozni objekat.

„Rekao je 'jao, jao, koči, koči, koči!', a ja sam pitao 'šta pričaš, bre?!', a on je odgovorio da 'ima nečega tamo, moramo da vidimo šta je!", opisao je Hačins trenutak pronalaska.

Utah Department of Public SafetyLokalne vlasti u Juti su preko društvenih mreža apelovale na građane koji imaju neku informaciju o objektu da se jave

Hačins pretpostavlja da je objekat delo „nekog savremenog umetnika", koji je verovatno fan filma„2001: Odiseja u svemiru" u režiji Stenlija Kjubrika.

U tom filmu se pojavljuju vanzemaljci koji postavljaju crne metalne strukture, a nastao je po ideji pisca Artura Č. Klarka.

Utah Department of Public SafetyOvce sa velikim rogovima naseljavaju južne delove Jute, a lokalni rendžeri prate njihovu brojnost i migracije

Državna kancelarija za javnu bezbednost u Juti je prošle nedelje objavila fotografije objekta na svom sajtu, sa obaveštenjem da se očekuje odluka „da li je potrebna dalja istraga".

„Nije legalno postavljati umetničke skulpture bez dozvole federalnih vlasti, sa koje god planete da dolazite", istakli su iz kancelarije.

Oni nisu saopštili tačnu lokaciju objekta, u strahu da bi neko mogao da pokuša da ga pronađe i pritom se „zaglavi u pustinji".

Za sada niko nije preuzeo odgovornost za postavljanje skulpture.

Zvaničnici u Juti su se, u pokušaju da pronađu odgovore, obratili građanima preko društvenih mreža.

„Pitamo se šta je ovo kog đavola. Ima li ko ideju?", pitali su na Instagramu.

Mnogi koji su videli fotografiju pretpostavljaju da se radi o skulpturi, a neki navode da podseća na radove umetnika kasnog minimalizma Džona MekKrakena.

A mysterious object resembling the plank sculptures of the late artist John McCracken has been discovered in a remote area of the Utah desert https://t.co/E1ephci4G8

— The Art Newspaper (@TheArtNewspaper) November 24, 2020

Nastavak na Radio 021...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.