Izvor: Radio 021, 05.Feb.2021, 23:58

Američki lekari objasnili pojavu "kovid ruke"

Slučajevi takozvane "kovid ruke" se pojavljuju sve više i više, pošto se kod pojedinih vakcinisanih ljudi javlja crvenilo i otok na ruci, danima nakon primanja doze protiv koronavirusa.

Američko udruženje dermatologa je otvorilo registar za zdravstvene radnike kako bi razumeli "dermatološke manifestacije" kovida, saopšteno je iz udruženja. Doktorka Elizabet Haušmend, dermatolog iz Teksasa, rekla je za lokalni novinsku televiziju KXAS da otok i crvenilo mogu da traju nekoliko >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << dana nakon uboda, što znači da se javlja imuni odgovor, preneo je Njujork post.

"Nije prijatno, ali vas zbog ovoga ne bih zaustavila da dobijete vakcinu", rekla je ona.

Centar za kontrolu i prevenciju bolesti (CDC) je na sajtu objavio da su česte nuspojave bol i otok na mestu uboda, a neki dobijaju temperaturu, jezu, slabost ili glavobolju.

CDC savetuje da se stavi čista, hladna krpa na mestu uboda i preporučuje da se vežba tom rukom, kako bi se smanjila neprijatnost. Oni koji dožive povećanje crvenila na mestu uboda 24 sata nakon vakcinacije, koji ne prolaze danima, trebalo bi da razgovaraju sa svojim lekarima, dodaje CDC.

Autor: Tanjug

Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno bez ikakve naknade, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.021.rs. Preuzimanje fotografija je dozvoljeno samo uz saglasnost autora.

Nastavak na Radio 021...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.