Izvor: Radio 021, 11.Apr.2020, 13:09

Ambasadorka Srbije u Britaniji: Nejasna strategija borbe, mnogi bez dijagnoze virusa jer nema testiranja

Aleksandra Joksimović, ambasadroka Srbije u Velikoj Britaniji, kaže da je u ovom trenutku još uvek nejasna dalja strategija u borbi sa koronavirusom u toj zemlji.

Prema njenim rečima, važna tema je i to što ne postoji jasno određenje da li je vrhunac epidemije u toku, ili će tek uslediti.

Govori se o povratku dece u školu, jer se deca teže i zaraze, ali i teže bolest prenose.

"Sekretar za zdravlje je sinoć držao konferenciju za medije tokom koje >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << je više od 20 puta ponovio da se ostane kod kuće", kaže ambasadorka Joksimović i navodi da su zatvorene i crkve i da će se službe povodom Uskrsa održavati bez vernika.

Ona navodi da su ulice uglavnom prazne, ali čim se pojavi lep dan, veliki broj građana koristi svoju mogućnost na rekreaciju.

"Kao i svuda u svetu i ovde se daje počast onima koji se bore kao medicinsko osoblje, četvrtkom uveče građani tapšu zdravstvenim radnicima", kaže ona.

Dodaje i da je Boris Džonson stabino i u mogućnosti je da napravi nekoliko koraka.

"Imajući u vidu ozbiljnost bolesti i njegovo stanje, u nekom dužem periodu neće moći da obavlja funkciju premijera", kaže ona i dodaje da se nada da će do kraja nedelje biti određeno u kom smeru će Britanija krenuti u borbu sa koronavirusom.

Što se tiče naših državljana, vratilo se 130 u Srbiju.

"Ima nekih građana poreklom iz Srbije koji imaju simptome koronavirusa, ali veliki broj ljudi ovde nema potvrđen virus jer se testovi ne vrše", kaže ona, prenosi B92.

Autor: B92

Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno bez ikakve naknade, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.021.rs. Preuzimanje fotografija je dozvoljeno samo uz saglasnost autora.

Nastavak na Radio 021...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.