Aleksandar Katai dobio otkaz u LA Galaksiju zbog rasističkih ispada supruge

Izvor: Luftika.rs, 05.Jun.2020, 19:57

Aleksandar Katai dobio otkaz u LA Galaksiju zbog rasističkih ispada supruge

Američki Los Anđeles Galaksi otpustio je Aleksandra Kataija, uprkos njegovom izvinjenju zbog stavova Kataijeve supruge na društvenim mrežama.
On je postao slobodan igrač, a o ovome je Galaksi obavestio javnost putem kratkog saopštenja u kom se navodi da su klub i igrač međusobno dogovorili da prekinu saradnju, prenosi Telegraf.








View this post on Instagram







>> Pročitaj celu vest na sajtu Luftika.rs <<







‪The LA Galaxy have parted ways with Aleksandar Katai.
A post shared by LA Galaxy (@lagalaxy) on Jun 5, 2020 at 9:45am PDT


Povod za ovakav epilog su rasistički komentari i skandal koji je napravila njegova supruga Tea, u jeku protesta širom Amerike zbog ubistva Džordža Flojda.
Ona je putem Instagrama između ostalog nazivala borce za prava tamnoputih Amerikanaca – go**ima.
„Pobij go**a bre“, „Stoka odvratna pali crkve“ ili „Black Nikes matter (važne su crne Najki patike)“ napisala na Instagramu i tako pokrenula lavinu negativnih komentara.

Kako na svoj, tako i na račun Aleksandra Kataija. On se u međuvremenu oglasio saopštenjem u kom se izvinjava zbog neprihvatljivih stavova svoje supruge.
– Objave moje supruge, Tee Katai, na njenim društvenim mrežama, neprihvatljivi su. Ne delim te poglede na svet i ne toleriše se to u mojoj porodici. Rasizam, delimično protiv tamnopute zajednice, nije samo preovladavajuća u Evropi i SAD, već širom sveta. Oštro osuđujem nadmoć, rasizam i nasilje protiv druge boje kože, životi tamnoputih su bitni.
– Ovo je greška moje porodice i preuzimam potpunu odgovornost, pobrinuću se da moja porodica i ja preduzmemo sve bitne korake da naučimo, razumemo, slušamo i podržimo tamnoputu zajednicu. Razumem i da će biti potrebno vremena da zaslužim opet podršku ljudi Los Anđelesa. Spreman sam da uložim neophodan rad i napor da naučim iz ovih grešaka i budem bolji saveznik i zastupnik u borbi za jednakost. Žao mi je zbog bola koji je nanet porodici Los Anđeles Galaksija i svima koji se bore protiv rasizma – napisao je Katai.
Međutim, ovo nije bilo dovoljno pa su na sastanku u četvrtak klub i Katai dogovorili prestanak saradnje, tako da je od petka Aleksandar slobodan da bira novu sredinu.
On je u Los Anđelesu imao ugovor vredan 650.000 dolara godišnje neto zarade i zaključan ugovor bez trejda.
Ko je bio Džordž Flojd, čovek zbog kog se digla Amerika?

Nastavak na Luftika.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Katai nije više igrač LA Galaksija

Izvor: NoviMagazin.rs, 05.Jun.2020

Srpski fudbaler Aleksandar Katai nije više igrač Los Anđeles Galaksija, saopštio je danas taj klub...Klub je naveo da je postignut dogovor o sporazumnom raskidu ugovora...Saopštenje o raskidu ugovora stiže dan nakon je LA Galaski reagovao zbog objava Tee Katai, supruge Aleksandra Kataija, na društvenim...

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Luftika.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Luftika.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.