Al Džazira ukinula komentare

Izvor: Radio 021, 03.Sep.2017, 22:13   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Al Džazira ukinula komentare

Portal katarske televizije "Al Džazira" ukinuo je početkom septembra mogućnost komentarisanja sadržaja na sajtu jer su se, kako navode, pojavili oni koji su pod pseudonimima širili rasizam, mržnju i sektaštvo.

U saopštenju objavljenom na sajtu, Al Džazira objašnjava da je takva odluka doneta posle mnogo razmišljanja.

"Misija Al Džazire je da glas da onima koji ga nemaju, a zdrava diskusija je deo toga. Kada smo prvi put dozvolili mogućnost komentarisanja >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << na sajtu, nadali smo da će služiti kao forum za obazrivu i inteligentnu debatu, koja bi omogućila našoj svetskoj publici da se angažuje", navedeno je na sajtu televizije.

Međutim, kako navode, deo za komentarisanje "oteli" su korisnici koji su se skrivali iza pseudonima na taj način šireći mržnju, netrpeljivost, rasizam i sektašvo.

"Mogućnost postojanja bilo kakve forme debate nije bila moguća", ističe Al Džazira. "Takođe, vremenom smo shvatili da su društvene mreže pravo mesto gde bi naša publika mogla da debatuje o problemima koji znače mnogima", navedeno je u objavi.

Al Džazira ohrabruje pratioce da nastave komunikaciju sa redakcijom putem društvenih mreža

Autor: RTS

Nastavak na Radio 021...






Povezane vesti

Al Džazira ukinula komentare

Izvor: JUGpress.com, 03.Sep.2017

KATAR..Portal katarske televizije “Al Džazira” ukinuo je početkom septembra mogućnost komentarisanja sadržaja na sajtu jer su se, kako navode, pojavili oni koji su pod pseudonimima širili rasizam, mržnju i sektaštvo...U saopštenju objavljenom na sajtu, Al Džazira objašnjava da je takva...

Nastavak na JUGpress.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.