Ako vas poštuje, da li vas i voli?

Izvor: Radio 021, 18.Dec.2016, 15:53   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ako vas poštuje, da li vas i voli?

Mnogi procenjuju ljubav na osnovu nebitnih faktora.

Koliko brzo ljudi odgovaraju na poruke, da li su slobodni danas ili sutra, koliko dugo pričate preko telefona - nisu pokazatelji ljubavi. Mnogi zato "brkaju" pažnju i ljubav, najčešće zato što im i jedno i drugo nedostaje.

Kad gledate koliko je nekome stalo do vas, pokušajte da utonete malo dublje. Fokusirajte se na ono što je zaista bitno - da li je tu za vas kad vam je to zaista potrebno? Kako vas posmatra >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << dok pričate? Da li se iskreno raduje svakom trenutku sa vama? I na kraju, da li vam kaže da vas voli?

Žene češće preteruju s ocenjivanjem znakova pažnje (i ljubavi) u odnosu na muškarce. To ne znači da muškarci o tome ne razmišljaju - samo misle malo površnije i isključivije. Takođe, ređe donose zaključke na osnovu manje bitnih situacija.

Najbitnije je da partneru kažete šta volite, šta ne volite, gde stojite s emocijama i koliko vam je bitan/bitna. Pratite njegovo/njeno ponašanje - da li poštuje to što ste rekli? Da li vas sabotira?

Da li vam uzvraća istim emocijama, deli sa vama svoje stavove? Ta osoba vas, najpre, poštuje, što je prvi korak ka iskrenoj ljubavi.

Obratite pažnju na poštovanje - nemojte brkati sa pažnjom. O ljubavi zaista razmišljajte tek kada ste sigurni da u vezi u kojoj ste postoji uzajamno poštovanje.

Autor: 021.rs

Nastavak na Radio 021...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.