Akcija Subota za parkić kod Muzeja Vojvodine

Izvor: Radio 021, 02.Okt.2015, 16:36   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Akcija "Subota za parkić" kod Muzeja Vojvodine

Akcija za očuvanje zelene površine kod Muzeja Vojvodine "Subota za parkić br.2" održaće se danas, 3. oktobra.

Program za odrasle počinje radionicom "Likovno umivanje parka" u 14 časova u Parkiću između Muzeja savremene umetnosti i Muzeja Vojvodine. Radionicu će voditi predavači iz umetničkog ateljea Likovno umivanje, Gea i Đorđe.

Za najmlađe je priređena radionica pod nazivom "Park teatar", koja će početi u 16 časova na platou ispred Muzeja savremene >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << umetnosti Vojvodine. Na radionici najmlađi će imati priliku da se upoznaju sa svetom pozorišta i glume. Cilj građanske inicijative jeste da pokaže da zaboravljeni gradski parkovi mogu postati mesta okupljana i svojevrsna kulturna scena Novog Sada.

Skupština grada je 25. juna usvojila predlog o izmeni plana generalne regulacija prema kojem se predviđa izgradnja javne garaže na zelenoj površini. Park u kome je planirana garaža čini staro jezgro grada i zaštićenu okolinu spomenika kulture Muzeja Vojvodine i Arhiva Vojvodine, a u njemu se nalazi i Muzej savremene umetnosti Vojvodine.

Prema nezvaničnim informacijama, na ovu odluku upućeno je preko 70 primedbi Gradskoj upravi za urbanizam, a Građanska inicijativa je sakupila preko 3.000 potpisa stanovnika Novog Sada koji se protive izgradnji javne garaže na zelenoj površini.

Nastavak na Radio 021...






Povezane vesti

Akcija "Subota za parkić 2"

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 03.Okt.2015, 11:56

Građanska inicijativa za očuvanje zelene površine kod Muzeja Vojvodine u Novom Sadu nastavlja sa akcijama i danas organizuje još jedan celodnevni program - radionicu za odrasle "Likovno umivanje parka" u 14 časova i "Park teatar" za decu stariju od 6 godina u 16 časova...Radionica "Likovno umivanje...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.