Izvor: Radio 021, 01.Nov.2020, 08:05

Agencija protiv korupcije preporučila razrešenje dekana fakulteta, zaposlio ćerke, kumu i šuraka

Agencija za borbu protiv korupcije preporučila je razrešenje dekana Fakulteta veterinarske medicine u Beogradu Vlada Teodorovića, jer je prekršio zakon tako što je na fakultetu zaposlio ćerke, šuraka i kumu.

Nova ekonomija piše da se u odluci direktora Agencije od pre godinu dana, a koja je u petak objavljena u Službenom glasniku, navodi da je (i dalje aktuelni) dekan Teodorović doneo odluke i rešenja, i zaključio ugovore o radu i anekse ugovora o radu, na osnovu >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << kojih su Spomenka Đurić, njegova ćerka, Nikola Popović, brat njegove supruge i Branka Beraja, njegova kuma, zasnovali radni odnos na Fakultetu, kao i Aleksandra Nikolić, njegova ćerka koja je takođe zasnovala radni odnos i zbog toga što o sukobu koji je imao u tim situacijama nije pismeno obavestio Agenciju za borbu protiv korupcije.

Zbog ovoga je Agencija izrekla meru javnog objavljivanja preporuke za razrešenje sa javne funkcije.

Takođe, on je bez saglasnosti Agencije, u periodu, istovremeno vršio i javnu funkciju predsednika Upravnog odbora Instituta za higijenu i tehnologiju mesa Beograd.

Iz odluke Agencije se vidi da je kumu Branku Beraju 2013. zaposlio na neodređeno na poslovima higijeničarke.

Ćerku Spomenku je na određeno zaposlio kada je birana za asistenta za užu naučnu oblast Veterinarska ekonomika i to u periodu 1. oktobra 2014. do 20. septembra 2017.

Sa Nikolom Popovićem, bratom njegove supruge, zaključio je ugovore o radu 2015. i 2016. na neodređeno, na poslovima vozača na fakultetu.

Kako se navodi, Aleksandra Nikolić, njegova ćerka, na Fakultetu je bila zaposlena na poslovima istraživača–pripravnika preko projekta Ministarstva  u periodu od 18. januara 2017. godine, do 30. juna 2017. godine.

Zaključenjem navedenih ugovora o radu i aneksa ugovora o radu, dekan Teodorović je dovodio sebe u situacije sukoba interesa i na taj način javni interes podređivao privatnom i javnu funkciju iskorišćavao za sticanje koristi za povezana lica, čime je istovremeno ugrožavao i poverenje građana u savesno i odgovorno vršenje javne funkcije, navodi Nova ekonomija objavu Službenog glasnika.

Teodorović je, navodi Agencija, bio dužan da izbegne sukob interesa, a kada je već donosio navedene odluke i rešenja, bio je dužan da o sukobu interesa koji je imao u tim situacijama pismeno obavesti Agenciju, što nije učinio.

Autor: Nova ekonomija

Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno bez ikakve naknade, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.021.rs. Preuzimanje fotografija je dozvoljeno samo uz saglasnost autora.

Nastavak na Radio 021...






Povezane vesti

Dekan Veterinarskog fakulteta u Beogradu zaposlio ćerke, kumu i šuraka i nikom ništa

Izvor: Luftika.rs, 01.Nov.2020

Dekan Fakulteta veterinarske medicine u Beogradu Vlado Teodorović, prekršio je zakon tako što je na fakultetu zaposlio ćerke, šuraka i kumu, ustanovila je Agencija za borbu protiv korupcije, koja je i predložila njegovo razrešenje.. Agencija je ovo otkrila još pre godinu dana, kada su o slučaju...

Nastavak na Luftika.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.