Izvor: Radio 021, 05.Maj.2021, 16:03

Afrika i porođaj: Rodila devetorke - žena iz Malija na svet donela pet devojčica i četiri dečaka

Doktori su na početku trudnoće ustanovili da Halima Kisi nosi sedam beba.

Mali's health ministryMinistar zdravlja Malija objavio je sliku tri od devet Haliminih beba

Halima Kisi, 25-godišnja žena iz Malija, rodila je devet beba u Maroku - dve više nego što su lekari prethodno ustanovili na ultrazvuku.

Kisi je rodila pet devojčica i četiri dečaka carskim rezom i svi se osećaju dobro, rekao je doktor Fanta Sibi, malijski ministar zdravlja.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 <<
Porođaji tokom kojih na svet stigne devet beba su jako retki, česte su komplikacije, pa se desi da novorođenčad ne prežive.

Sibi je čestitao članovima oba medicinska tima zbog srećnog završetka.

Nema veće ljubavi - brat i sestra blizanci Dupla sreća, ali i dupla briga - blizanački bejbi bum u svetu Carski rez ili prirodni porođaj: Kako način rođenja utiče na zdravlje beba

Halimina trudnoća bila je predmet fascinacije u Maliju, čak i dok se mislilo da će roditi sedam beba, prenosi novinska agencija Rojters.

Doktori su bili zabrinuti sa njeno zdravlje i da li će bebe preživeti, pa su pomoć pružili i predstavnici vlasti.

Posle dvonedeljenog boravka u bolnici u Bamaku, prestonici Malija, doneta je odluka da se Halima prebaci u Maroko 30. marta, dodao je dr Sibi.

Posle pet nedelja na klinici u Maroku porodila se u utorak, rekao je ministar.

Očekuje se da će majka s decom biti puštena kući za nekoliko nedelja.

Pogledajte i video o ostrvu starih na kome živi samo četvoro dece

Pratite nas na Fejsbuku i Tviteru. Ako imate predlog teme za nas, javite se na bbcnasrpskom@bbc.co.uk

Autor: BBC News na srpskom

Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno bez ikakve naknade, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.021.rs. Preuzimanje fotografija je dozvoljeno samo uz saglasnost autora.

Nastavak na Radio 021...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.