Afera citostatici: Oslobođeno troje lekara

Izvor: Radio 021, 26.Okt.2016, 12:18   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Afera citostatici: Oslobođeno troje lekara

Troje lekara Instituta za onkologiju, optuženih u aferi citostatici, oslobođeno je u Specijalnom sudu u Beogradu jer, kako je obrazloženo, nema dokaza da je u opisanim radnjama bilo elemenata krivičnog dela.

Oslobođeni su tadašnji načelnik Odeljenja pedijatrijske onkologije Zoran Bekić, direktorka apoteke Instituta Ivana Popović, kao i pomoćnik direktora Instituta za zdravstvenu delatnost Zoran Tomašević.

Podsetimo, prema navodima optužnice lekari Instituta >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << za onkologiju su, navodno, od marta 2007. godine do kraja 2009. godine dogovarali sa predstavnicima farmaceutskih kompanija da im unapred daju podatke o potrošnji citostatika i o planiranim javnim nabavkama. U optužnici piše i da su lekari uticali na povećanu potrošnju citostatika nekih farmaceutskih kuća, kojima su dostavljali informacije na osnovu kojih su dostavljale najpovoljnije ponude, a onda sa njima zaključivali ugovore o kupovini citostatika.

Lekari su, prema optužnici, dobijali novac od farmaceutskih kuća i na njihove račune uplaćivan je novac za navodne autorske honorare.

Autor: N1

Nastavak na Radio 021...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Oslobođeni za primanje mita u aferi "citostatici"

Izvor: Blic, 26.Okt.2016

Specijalni sud u Beogradu oslobodio je danas bivšeg načelnika odeljenja pedijatrijske onkologije Instituta za onkologiju i radiologiju KCS Zorana Bekića i još dvoje optuženih za primanje mita, jer nije dokazano da su za imovinsku korist favorizovali lekove određenih farmaceutskih kuća...Osim Bekića,...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.