Izvor: Luftika.rs, 01.Dec.2021, 15:25

Advokati se pridružuju građanima i nude pomoć u borbi protiv Rio Tinta

U beogradskom Medija centru održana je konferencija za novinare Advokatskog protestnog odbora, a advokati su novi protest najavili za subotu 4. decembra. Advokati dodaju i da će se ovim protestom pridružiti građanima, koji su minulog vikenda iskazali nezadovoljstvo zbog zakona o eksproprijaciji i referendumu.
Advokat Miroslav Živković najavio je protest za 4. decembar u 12 sati.
– Želimo da proširimo proteste koji se organizuju proteklih meseci, a novi će se odnositi na zakone >> Pročitaj celu vest na sajtu Luftika.rs << o eksproprijaciji i referendumu, ali i Rio tinto. Stojimo apsolutno na strani građana i želimo da im pružimo podršku. Mi ćemo 4. decembra obrazložiti naše zahteve i pridružićemo se građanima u protestima i obustavama. Odnosno, pridružićemo se građanskim protestima, nećemo dozvoliti da dođe do rasipanja – kaže Živković za portal Nova.
Ističe i da su spremni da pomognu svim građanima koji trpe represiju od strane policije.
– Svakako, tu smo za građane, da pružimo pomoć onima kojima je ona neophodna – kaže Živković.
Podsetimo, proteklih meseci advokati su protestovali zbog promene stava Vrhovnog kasacionog suda (VKS) o troškovima obrade kredita. Novi stav, koji je drugačiji u odnosu na onaj iz 2018. godine, šteti građanima, a ide u korist bankama.
Advokati tvrde da je do promene došlo usled pritiska bankarskog lobija.
Pink najavio okršaj sa demonstrantima i savetuje čime se naoružati

Nastavak na Luftika.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Blokada Mosta slobode zbog Zakona o eksproprijaciji i Rio Tinta u subotu

Izvor: Radio 021, 01.Dec.2021

Most slobode u Novom Sadu biče blokiran u subotu, 4. decembra, u 14 časova, u znak protesta zbog Zakona o eksproprijaciji i planova kompanije Rio Tinto u Srbiji.

Nastavak na Radio 021...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Luftika.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Luftika.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.