Izvor: Radio 021, 29.Okt.2020, 13:07

Advokat Prelević: Država je u sprezi sa mafijom, zato je Stefanović sklonjen iz policije

Komentarišući najavu predsednika Srbije Aleksandra Vučića da će se država "beskompromisno" obračunati sa mafijom, Prelević je za novi broj nedeljnika NIN ocenio da postoji problem "sukoba između mafija i ko je iz vlasti na čijoj strani".

Nekadašnji koministar policije, advokat Božo Prelević ocenio je da je vlast u Srbiji "u sprezi sa mafijom" i dodao da je u prethodnih osam godina vlasti Srpske napredne stranke (SNS), kriminal po obimu "značajno veći i po raspoloživim >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << sredstvima neuporediv sa devedesetim".

"Tu je izvor smene (Nebojše) Stefanovića. Predsednik je hteo da skloni Stefanovića i zameni ga apsolutno podobnim čovekom. Mislim da će takva kadrovska politika razoriti policiju potpuno", naveo je Prelević.

Ocenio da je aktuelna politička scena u Srbiji "neobično bratstvo i jedinstvo finansija, dela sveštenstva, nasilja, politike i informisanja".

"Ovakva vlast potrebna je da bi izglasali izmene Ustava i mislim da u tom smislu rade studiozno i sa crkvom, mafijom i navijačima. Ali ono što izmiče kontroli je što mafija po prirodi svog nasilništva i filozofije sticanja moći i novca, uvek dolazi u sukob između sebe", dodao je Prelević.

Autor: Beta

Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno bez ikakve naknade, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.021.rs. Preuzimanje fotografija je dozvoljeno samo uz saglasnost autora.

Nastavak na Radio 021...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.