Aca Seltik: Najlepše su svirke gde prepoznaješ ljude iz publike

Izvor: Radio 021, 24.Mar.2016, 17:25   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Aca Seltik: Najlepše su svirke gde prepoznaješ ljude iz publike

Beogradski bend "Orthodox Celts" održaće koncert u petak, 25. marta, u klubu "Quarter" u okviru turneje povodom proslave Dana Svetog Patrika.

Frontmen popularnih "Kelta" Aca Seltik za 021 potvrdio je da je turneja počela koncertom u beogradskom Magacinu "Depo", ali da je uvek dobar osećaj vratiti se u Novi Sad i u "Quarter", jer se tu osećaju kao na svom terenu.

"Divno je kad prepoznaš ljude u publici i još je lepše kad oni shvate da si ti njih prepoznao. >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << Mi imamo baš divnu komunikaciju sa svim našim fanovima, pa je tako i u Novom Sadu i po celoj Srbiji. Mada, moram da priznam da čak imamo i dva fan kluba u Italiji", rekao je on.

"Orthodox Celts" su jedan od onih bendova sa kojima čovek uvek zna na čemu je i šta može da očekuje da ne bude nekih neprijatnih iznenađenja. Koliko su spontani toliko su uvek biti profesionalni i to je ono što ih svrstava u sam vrh domaće muzčke scene. Ali kada to čuje, Aca Seltik priznaje da se malo uobrazi.

"Upravo to je rečenica koju sam ja umeo često da koristim kada sam komentarisao Ramonse ili Motorhed. Naravno da ne mogu da se poredim sa njima, ali kada čujem da neko na taj način komentariše rad "Kelta" onda je to pravi kompliment i čak se pomalo uobrazim", priznaje on.

"Kelti" postoje već punih 23 godine, a malo ljudi zna da su planirali da se takmiče na izboru za pesmu Evrovizije.

"Kada je izasao album "One, two 5" ostalo je nešto materijala koji se nisu uklapali u album, kao i jedna pesma koja je bila potpuno u pop fazonu, ta pesma još uvek postoji i zove se "From the other side". Hteli smo da se takmičimo na Beoviziji ali prema tada važećem pravilu pesma je morala da bude na domaćem jeziku i zbog toga nismo mogli da se takmičimo", otkrio je Aca Seltik.

On je takođe predstavio i svoj novi bend "Despot" u kome peva na srpskom jeziku i priznaje da mu je taj projekat ostvarenje dečačkog sna, jer sada konačno peva u metal bendu.

"Orthodox Celts" očekuju Novosađane u petak u 21 čas u klubu "Quarter". Karte u pretprodaji koštaju 800 dinara, dok će na dan koncerta biti 1000 dinara, a mogu se kupiti na prodajnim mestima GigsTix-a.

Autor: 021.rs

Nastavak na Radio 021...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.