APR uveo onlajn osnivanje DOO

Izvor: Radio 021, 18.Okt.2018, 07:06   (ažurirano 02.Apr.2020.)

APR uveo onlajn osnivanje DOO

Agencija za privredne registre uvela je novu elektronsku uslugu za privredna društva - osnivanje jednočlanih društava sa ograničenom odgovornošću (DOO) elektronskim putem.

Osim što više nije potrebno dolaziti na šalter ili slati dokumenata poštom, e-registracija je i jeftinija. Naknada za tu elektronsku uslugu plaća se platnim karticama i za 1.400 dinara je jeftinija od naknade koja se plaća za "papirnu" registraciju.

E-prijavu može da podnese član društva, >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << odnosno njegov osnivač koji je domaće ili strano fizičko lice ili domaće pravno lice koje prijavu podnosi preko svog registrovanog zastupnika, odnosno punomoćnika.

Budući privrednik koji odluči da se elektronski registruje, prvo treba da pristupi sistemu za centralizovano prijavljivanje korisnika APR-a i da kreira korisnički nalog ili, ukoliko je već prijavljen u sistemu, treba da unese svoju elektronsku poštu i lozinku.

E-prijava mora da bude potpisana elektronskim potpisom kojim se, takođe, potpisuju i sva dokumenta koja se prilažu uz prijavu.

Podnosilac e-prijave istovremeno podnosi prijavu za registraciju osnivanja u APR-u, prijavu za dodelu PIB-a i PDV evidenciju, ali i prijavljuje PIO fondu podatke za člana društva koji zasniva radni odnos u privrednom društvu.

Autor: Tanjug

Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno bez ikakve naknade, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.021.rs. Preuzimanje fotografija je dozvoljeno samo uz saglasnost autora.

Nastavak na Radio 021...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.