Izvor: Radio 021, 25.Feb.2020, 12:38   (ažurirano 02.Apr.2020.)

ANKETA Podržavate li "Novi Sad na vodi"?

Poslednjih nedelja jedna od glavnih gradskih tema je izgradnja naselja na području Ribarskog ostrva, Brodogradilišta i Šodroša, što je u javnosti već nazvano kao projekat "Novi Sad na vodi".

Javno preduzeće "Vode Vojvodine" odbilo je da izda vodne uslove koje su potrebni da bi se izradio Generalni urbanistički plan (GUP) Novog Sada do 2030. godine, zbog predviđene izgradnje stambeno-poslovnog kompleksa na prostoru Ribarskog ostrva, Brodogradilišta i Šodroša. Prema proceni >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << ovog preduzeća, izgradnja u tom delu grada ugrozila bi stabilnost vodnih objekata i odbranu od poplava.

Nasuprot tome, u "Urbanizmu" su zahtevali od "Voda Vojvodine" da im izdaju vodne uslove, navodeći da su promene koje planiraju neznatne, odnosno da će se u zoni uticaja vodnog puta promeniti "samo pet kilometera" zarad proširenja građevinskog zemljišta. "Urbanizam" je predložio i izgradnju nove odbrambene linije grada na delu južnog Telepa, Kameničke ade i brodogradilišta, odnosno izmeštanje postojećeg nasipa.

Kako je gradonačelnik Miloš Vučević rekao za 021.rs, zbog trenutne situacije obratili su se Ministarstvu saobraćaja i infrastrukture i Ministarstvu poljoprivrede i vodoprivrede, kako bi dobili i njihovo mišljenje. A koje je o svemu ovome vaše mišljenje?

Autor: 021.rs

Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno bez ikakve naknade, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.021.rs. Preuzimanje fotografija je dozvoljeno samo uz saglasnost autora.

Nastavak na Radio 021...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.