Уручени кључеви за 94 избегличке породице у Ветернику

Izvor: GradskeInfo.rs, 14.Jun.2023, 15:40

Уручени кључеви за 94 избегличке породице у Ветернику

Данас у Ветернику уручени кључеви новоизграђених станова за 94 избегличке породице из Босне и Херцеговине и Републике Хрватске, у оквиру Потпројекта 9 Регионалног стамбеног програма у Републици Србији. Од прочетка пројекта 599 породица решило своје стамбено питање на територији >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << Новог Сада. Фото: nsuzivo.rs/Павле Пејић Градоначелник Новог Сада Милан Ђурић истакао је да је данашња додела кључева за 94 породице у Ветернику корак ближе трајном решавању стамбеног питања избеглих и прогнаних лица из ратом захваћених подручја који данас живе на територији Новог Сада. Фото: nsuzivo.rs/Павле Пејић „Изузетно је важно учешће Новог Сада у регионалном стамбеном програму, јер када имате свој кров над главом то вам даје велику животну сигурност. Уговор, који Град Нови Сад има са Комесаријатом за избеглице и миграције Републике Србије, у оквиру којег ће бити стамбено бити збринуте 94 породице с којима ће Град прво закључити уговоре о закупу на одређено време, до шест месеци, са могућношћу куповине тих станова- нагласио је Ђурић и додао да је укупно 599 породица решило своје стамбено питање на територији Града.“
„Према анализама, остало је стамбено незбринуто 200 породица у Новом Саду. Град Нови Сад је спреман да обезбеди и инфраструктурно опреми нове парцеле како би се за овај преостали број породица решило стамбено питање уколико се обезбеде нова средства за њихову изградњу.“
У име 94 корисника, који добијају своје кључеве данас, обратила се Јања Ждрња, која је 1995. године, као 11-годишња девојчица, избегла са породицом из Бенковца.
„Првих неколико година живели смо у Гакову, код Сомбора, али смо 2000. године одлучили да се преселимо у Нови Сад. Од тада смо овде међу добрим људима који су нас прихватили. Данас имам сина од 20 година и ћерку од 17 година. У име свих породица, желим свима од срца да се захвалим“- рекла је Ждрња.
Фото: nsuzivo.rs/Павле Пејић Присутнима се обрадила и амбасадорка Немачке у Србији Анке Конрад, која је навела да је Немачка донирала 10 милиона евра за изградњу станова. „Програм им је омогућио место за живот, за будућност, за снове 94 породице и њихову децу. Овај програм вратио је достојанство за оне који су све изгубили у рату- казала је амбасадорка.“
Предаји кључева присуствовали су и Николо Бертолини, представник делегације Европске уније у Србији, Сара Гроен, заменица шефа мисије ОЕБС у Србији, Наташа Станисављевић, комесар за избеглице и миграције у Републици Србији, Стефани Краусе, заменик представника Високог комесара и Душан Ковачевић, директор Јединице за управљање пројектима у јавном сектору д.о.о. Београд.
Изаберите локације на којима је најпотребнији спратни бициклистички паркинг (АНКЕТА)

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Уручени кључеви за 94 избегличке породице у Ветернику се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.