Један од симбола Новог Сада добио нови сјај! На Сунчаном кеју реконструисано 9 спортских терена и 4,1 километра стазе за трчање – вредност пр

Izvor: GradskeInfo.rs, 10.Jul.2024, 13:37

Један од симбола Новог Сада добио нови сјај! На Сунчаном кеју реконструисано 9 спортских терена и 4,1 километра стазе за трчање – вредност пр

На Сунчаном кеју реконструисано је девет спортских терена и 4,1 километар стазе за трчање. Вредност инвестиције је 225 милиона. У Новом Саду забележен је раст од 9,1 одсто посета страних и домаћих туриста.
 
„Уз подршку Владе Републике Србије и Министарства туризма и омладине >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << реализовали пројекат реконструкције спортских терена. Укупно је реконструисано девет спортских терена, 4,1 километар стазе за трчање. Вредност пројекта је 225 милиона. Град Нови Сад ће у буџету за следећу годину обезбедити средства за нова дечија игралишта и спортске – рекреативне терене, где ћемо обезбедити додатни порстор за рекреацију наших суграђана. На овом простору реконструисан је фудбалски терен, кошаркашко игралиште, терен за мини голф, два дечија игралишта, теретане на отвореном, два тениска терена, и постављено је 156 нових клупа и 101 канта за отпатке“, рекао је Милован Амиџић, члан Градског већа за управу, прописе и урбанизам.
Фото: nsuzivo.rs/Pavle Pejić Урош Кандић, државни секретар у Министарству туризма и омладине, навео је да је пројекат капиталне туристичке инфраструктуре у оквиру Подунавља који се реализује у сарадњи са другим министарствима од прошле године.
Фото: НС Уживо/Павле Пејић „Реконструкција 10 спортско-рекреативних садржаја на кеја у Новом Саду је први готов пројекат у овом циклусу. Радимо још и пристаниште у Баноштору, које ће бити готово наредне године, а ради се и туристичко-информативни центар на Фрушкој гори. Када завршимо та три кључна пројекта, очекујемо да то буде нови замајац за развој туризма. Када је у питању туристички промет, од почетка године до данас бележимо нове рекорде. У Новом Саду имамо раст туристичког промета за 6 процената, а у то су укључени домаћи и страни туристи.“
Фото: НС Уживо/Павле Пејић „Кључна реч данашњег догађаја јесте заједно. Посебно сам поносан што је иницијатива за овај пројекат потекла на састанку који је одржан у Покрајинској влади. Ово свакако показује озбиљну припремљеност Града Новог Сада да са пројектима конкурише на добре конкурсе, а са друге стране показује добру вољу Владе Републике Србије и Министарства туризма, као и Покрајинске владе да те пројекте подрже. Оно што желим истаћи јесте да у првих пет месеци имамо пораст од 9,1 одсто, што показује да овакви пројекти доприносе још већем интересовању страних и домаћих туриста“, рекао је Ненад Иванишевић, покрајински секретар за привреду и туризам.
Фото: НС Уживо/Павле Пејић М.Л.
Пре 168 година рођен је научник који је задужио целу планету: Тесла је почасни грађанин нашег града, а ево шта је све у Новом Саду посвећено истраживачу у част

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Један од симбола Новог Сада добио нови сјај! На Сунчаном кеју реконструисано 9 спортских терена и 4,1 километра стазе за трчање – вредност пројекта 225 милиона (ФОТО) се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.