Izvor: GradskeInfo.rs, 09.Jan.2024, 11:11

Дневне инфо: Најава најважнијих дешавања у Новом Саду за уторак, 9. јануар (ВИДЕО)

У нашој емисији ”Дневне инфо” можете се информисати о најважнијим дешавањима у Новом Саду која нас данас очекују. За уторак, 9. јануар за вас смо издвојили: @gradskeinfo
Све што треба да знате о друштвеном и културном животу нашег града. #dnevneinfo #gradskeinfo #nsuzivo #novisad
♬ original sound – >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << gradskeinfo
ЗИМСКЕ ЧАРОЛИЈЕ И ДАЉЕ У ТОКУ Након што је у Новом Саду јуче пао први снег ове године, Новосађани још у следећих пар дана могу да уживају у правој зимској атмосфери. На платоу испред тржног центра Променада и даље је у току зимски фестивал “Божићна чаролија” који траје до 10 јануара, а чији програм почиње сваког дана у 18 часова. Магична “Ледена шума” која Дунавски парк претвара у право бајковите клизалиште, суграђани ће имати прилику да посете до 14. јануара. Такође у празнично окићеном аутобусу који кружи градом Новосађани могу да уживају све до Српске нове године, а вожње се одржавају од 10 до 15 часова и крећу са Аутобуске станице.
КОНКУРС ЗА ОБАВЉАЊЕ СТРУЧНЕ ПРАКСЕ Универзитет у Новом Саду расписао је Конкурс за избор студената за похађање студентске стручне праксе у јавној управи 2023/24. године. Програм студентима омогућује да поред теоријских знања стекну и практичне вештине, а период реализације је од 4.марта до 1. јула 2024. године. Рок за пријаву на Конкурс траје до 25. јануара 2024. године.
РЕКОНСТРУКЦИЈА ФУТОШКОГ ПАРКА Футошки парк према најавама из Града Новог Сада ове године очекује уређење и реконструкција. Предвиђено је уређење улаза, постављање новог мобилијара и реконструкција старог, санирање и уређивање језера у парку, а превиђена вредност радова процењена је на скоро 345 милиона динара.
АКТУЕЛНЕ ИЗЛОЖБЕ Након празничне паузе у Галерији Матице српске поново можете уживати у актуелним изложбама. Изложба “Паралеле Темишвар/Нови Сад” траје до 17. марта. Илзожбу посвећену уметнику Васи Поморишцу можете погледати до 29. фебаруара, док вас поставка “Паја Јовановић и Густав Климт. Једна епоха, два уметника, три музеја” у сали II у Галерији Матице српске очекује до 14. јануара.
ИСКЉУЧЕЊА СТРУЈЕ Због ремонта дистрибутивних трафо станица, изградње прикључака и одржавања надземне мреже, данас ће без електричне енергије бити одређени делови Руменке и Ветерника. Очекивани крај радова предвиђен је између 13 и 14 часова.
БИОСКОПСКЕ ПРОЈЕКЦИЈЕ Док су новосадска позоришта на зимској паузи са репертоаром, искористите прилику и уживајте у филмским пројекцијама. Ове недеље на репертоарима новосадских биоскопа налазе се четири нова наслова: наставак најгледаније руске комедије “Слуга 2”, анимирани филм “Миракулус : Пустоловине бубамаре и црног мачка”, прича о фудбалском тиму Америчке Самое “Следећи гол добија” и трилер/хорор “Ноћно купање”.
ВРЕМЕНСКА ПРОГНОЗА У Новом Саду данас ледени дан. Уз нижу температуру него јуче, Новосађане данас очекује минимална темепратура од -5 степени, док је максимална најављена -3 степена целзијуса.
Са најновијим, најбитнијим и најзанимљивијим дешавањима очекујемо вас сутра од 10 часова ујутру.
Najbolja mesta za sankanje u Novom Sadu

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Дневне инфо: Најава најважнијих дешавања у Новом Саду за уторак, 9. јануар (ВИДЕО) се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.