Интернационална конференција “Студије видео-игара“ 9. и 10. децембра

Izvor: GradskeInfo.rs, 07.Dec.2022, 10:01

Интернационална конференција “Студије видео-игара“ 9. и 10. децембра

У Новом Саду ће у петак, 9. децембра 2022. бити одржано друго издање конференције Студије видео-игара, која након успешног прошлогодишњег издања од ове године има међународни карактер. Фото: Pixabay/VanDulti На овогодишњој конференцији пријављено је преко 50 радова и излагача, два keynote >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << предавача из иностранства, као и округли сто о перспективама образовања у домену гејминга, у организацији SGA.
Другог дана конференције 10. децембра, учеснике очекује и богат програм у оквиру онлајн дела конференције.
На конференцији ће бити разматрана бројна питања, а само нека од њих су: Каква значења можемо да откријемо у текстуалној анализи игре? Које су релације видео игара и уметности? Који је потенцијал озбиљних игара у образовању и терапији? Каква је динамика стварања играчких заједница? Каква је будућност развоја критике видео игара? Где су тачке сусрета индустрије и друштвено – хуманистичких наука? Друга међународна научна конференција Video Game Studies (Студије видео-игара) одржаће се 9. и 10. децембра 2022. у Централној згради Универзитета у Новом Саду (Др Зорана Ђинђића 1).
Организатори конференције су Академије уметности Нови Сад, Филолошки факултет Универзитет у Београду и Асоцијација индустрије видео игара Србије (SGA).
Комплетну агенду конференције можете погледати ОВДЕ.
„Dani BEST-a“ od 08. do 11. decembra u Novom Sadu

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Интернационална конференција “Студије видео-игара“ 9. и 10. децембра се појављује прво на Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.