Конкурс за доделу 86 стипендија у износу од 22.000,00 динара отворен до 8. децембра

Izvor: GradskeInfo.rs, 05.Dec.2023, 10:23

Конкурс за доделу 86 стипендија у износу од 22.000,00 динара отворен до 8. децембра

Фонд за стипендирање и подстицање напредовања даровитих студената и младих научних радника и уметника Универзитета у Новом Саду, расписао је Конкурс за доделу 86 стипендије студентима Универзитета у Новом Саду за школску 2023/2024. годину. Фото: Градске инфо Право учешћа на Конкурсу >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << имају следећи студенти Универзитета у Новом Саду са просечном оценом најмање 9,00: III године трогодишњих основних академских студија; III и IV године четворогодишњих основних академских студија; мастер академских студија; последње три године интегрисаних студија, које се организују у оквиру основних и мастер академских студија. Студенти морају испуњавати следеће услове: да у тренутку конкурисања нису напунили 30 година живота; да су имали статус студената Универзитета у Новом Саду непрекидно од уписа на основне академске студије; да у току исте школске године нису корисници стипендија из буџетских средстава Републике Србије наведених у тексту Конкурса за доделу стипендија; за студенте основних академских студија и интегрисаних студија – да су у току студија имали просечну оцену најмање 9,00 из свих положених испита; за студенте мастер академских студија – да су у току студија имали просечну оцену најмање 9,00 из свих положених испита на мастер академским студијама као и да су на претходном степену студија имали просечну оцену најмање 9,00. Студенти који добију стипендију дужни су да се у свему придржавају права и обавеза утврђених посебним општим актима и одлукама органа Фонда, као и појединачним уговором о стипендирању, који закључе са Фондом којим се обавезују да у школској 2023/2024. години, поред стипендије коју примају од Фонда, неће бити корисници следећих стипендија из
буџетских средстава Републике Србије: стипендије Министарства просвете за изузетно надарене студенте и стипендије Министарства науке, технолошког развоја и иновација – Фонд за младе таленте Републике Србије. Конкурс је отворен до 8. децембра 2023. године. У школској 2023/2024. години месечна стипендија износи 22.000,00 динара.
Детаљне информације о Конкурсу, можете пронаћи на следећем линку.
Фонд за стипендирање и подстицање напредовања даровитих студената и младих научних радника и уметника Универзитета у Новом Саду је основан маја 1992. године.
Циљ Фонда је да систематски и организовано подстиче развој даровитих студената и младих научних радника и уметника у свим образовно-научним и образовно-уметничким пољима.
Средства за рад Фонда обезбеђују факултети Универзитета у Новом Саду, институције изван Универзитета и индивидуални донатори. Од свог оснивања, закључно са школском 2022/2023. годином, Фонд је доделио укупно 1.603 стипендије најбољим студентима Универзитета у Новом Саду.
Anketirali smo studente u Novom Sadu: Koliko čitaju i koji su im omiljeni romani?

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Конкурс за доделу 86 стипендија у износу од 22.000,00 динара отворен до 8. децембра се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.