Ово су Новосађани који ће дневно истрчавати 80 км до манастира Острог за малу Ленку (ФОТО/ВИДЕО)

Izvor: GradskeInfo.rs, 01.Avg.2023, 19:21

Ово су Новосађани који ће дневно истрчавати 80 км до манастира Острог за малу Ленку (ФОТО/ВИДЕО)

У жељи да пруже свој допринос и подршку, двојица Новосађана, Марко Станковић и Зоран Ракић, одлучили су се на храбар подухват – истрчавање невероватних 80 километара на дан дуж руте од Новог Сада до манастира Острог.
Циљ овог изазова под називом “Милион корака за Ленку“ је да се прикупе средства неопходна за лечење мале Ленке Лазаревић и помогне њеним родитељима у борби против опаке болести.
Фото: Градске инфо Стартовање ове импресивне трке заказано је за 12. август, а храбри тркачи планирају да стигну до манастира Острог до 19. августа.
На коктелу организованом поводом овог догађаја у ресторану “Kalem by Zak“ млади Новосађани истакли су да их је да предузму овако храбар корак навела свест о великом износу новца потребном за Ленкино лечење.
Фото: Градске инфо Суочени с великим изазовом, Марко и Зоран одлучили су се на ову инспиративну мисију, а њихова посвећеност спорту и дубока побожност учинили су да одаберу овај значајан пут хуманости.
Ленка Лазаревић, храбра девојчица која се одважно бори с тешком болешћу, постала је инспирација и мотивација за овај подвиг. Фото: Градске инфо Осим трчања, Марко и Зоран ће своје искуство делити са свима заинтересованим путем Вибер групе, где ће редовно објављивати фотографије и поруке о сваком кораку њихове трке. Њихова жеља је да овај подвиг постане мотивација и инспирација за све људе да пруже подршку Ленки и њеним родитељима у складу с својим могућностима.
Вибер групи се можете придружити ОВДЕ.
Позивајући све суграђане и људе добре воље, Марко и Зоран желе да овај тркачки изазов постане симбол заједничке борбе против тешких изазова живота и солидарности у најтежим тренуцима.
Свака донација, без обзира на њен износ, представљаће значајан допринос у борби за Ленкин опоравак. Ова несебична акција доказује да заједнички труд и ангажовање могу имати дубок и позитиван утицај на животе оних којима је подршка најпотребнија. Марко и Зоран су пример како храброст, вера и хуманост могу спојити људе и покренути позитивне промене у заједници.
Сви који желе да се придруже овој племенитој акцији и помогну у лечењу мале Ленке, могу то учинити путем инструкција са фотографије испод: Фото: Илустрација Марко Станковић, такође је искористио и прилику да се захвали своме тиму БK „Бачка Галенс“ који су им, како млади боксер каже изашли у сусрет одмах и у сваком смислу како би се ова акција могла реализовати.
Нека овај несебични подвиг храбри све нас да пружимо подршку и солидарност онима којима је то најпотребније, јер заједно можемо направити значајан корак ка светлијој будућности.
Ekskluzivno: Novi Sad prvi put u video igrici – pogledajte kako će izgledati (FOTO)

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Ово су Новосађани који ће дневно истрчавати 80 км до манастира Острог за малу Ленку (ФОТО/ВИДЕО) се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.