Антиквитети, маркети, фестивали и пуно чоколаде овог викенда у Новом Саду! (8. и 9. јул)

Izvor: GradskeInfo.rs, 08.Jul.2023, 07:00

Антиквитети, маркети, фестивали и пуно чоколаде овог викенда у Новом Саду! (8. и 9. јул)

Викенд пред нама ће бити пун интересантних дешавања. Маркети, антиквитети, фестивали, радионице за децу, изложбе и по која измена саобраћаја. Фото: Градске инфо Ево шта нас очекује у Новом Саду овог викенда: Данас се очекује сунчан дан са максималном дневном температуром од 29 >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << степени, у недељу жива у термометру ће достићи 32 степена.
Љубитељи „Exita“ могу да уживају још два дана у одличној музици и посебној енергији којом одише наш град за време трајања фестивала.
Субота, 8. јул, резервисана је за глобалну звезду Alessa, андерграунд хип-хоп и трап диву Rico Nasty, маскираног хоусе велемајстора Цлаптона и енергични двојац Sofi Tukker live.
Фото: Градске инфо Последњег дана фестивала, 9. јула у ЕXIТ Универзум уз подршку Горког Листа слећу неприкосновени богови хип-хопа Wu-Tang Clan , а придружује се и најтраженији продуцентски/DJ двојац Dimitri Vegas & Like Mike као и хоусе мастер Махмут Орхан.
Ако нисте љубитељи Еxit фестивала, не брините има још много дешавања која можете посетити и уживати овог викенда.
Берза винила, компакт дискова, касета, стрипова и књига одржаће се у суботу, 8. јула, од 10 до 15 часова у СКЦНС Фабрика. Фото: PrtSc/Facebook.com Док се Базар антиквитета одржава  у недељу, 9. јула од 10 до 16 часова на истом месту.
Фото: PrtSc/Facebook.com Посетиоци ће бити у прилици да се упознају с понудом слика, сатова, старих предмета, монографија, књига, као и осталих предмета и објеката који су заокупили пажњу колекционара и љубитеља антиквитета.
За излагаче се учешће наплаћује 500 динара по штанду.
Они који желе да излажу треба да се пријаве на мејл jovangvero@yahoo.com.
И Маркет недељом ће се одржати у недељу, 9. јула од 16:00 часова у СКЦНС Фабрика.
Фото: PrtSc/Facebook.com Осми „Фенсерај Укуса“ одржаће се 8. јула на Детелинарској пијаци, са почетком у 18 часова.
Фото: PrtSc/Instagram/fenserajukusa Истражите богатство домаћих производа који негују традицију, квалитет и љубав према храни, пићу и уметности!
Манифестација „Фенсерај укуса“ је место окупљања љубитеља најлепших и најзанимљивијих укуса домаћих производа од малих и средњих произвођача где се трудимо да очувамо традицију уз народне ношње и музику.
На манифестацији учествују излагачи из Србије, који нашим посетиоцима нуде богат асортиман производа.
Осим врхунске хране, пића и рукотворина посетиоци могу да уживају и у сјајном програму.
Више информација прочитајте на Фејсбук страници организатора.
Поводом међународнога дана чоколаде, Одељење за педагошки рад и односе с јавношћу у недељу, 9. јула, у 11 сати, Дунавска 35, организује играоницу  за децу Слатка историја чоколаде, узраста 5-10 година.
Фото: Pixabay/Ri_Ya Другари, ако желите да сазнате како је настала чоколада и које све занимљивости прате ову неодољиво слатку посластицу, права је прилика да посетите Музеј Војводине.
Дођите да се дружите, сладите и  правите модле за чоколаду. Играоницу води Владимира Станисављевић, музејски педагог.
Пријаве су обавезне на мејл адресу: pedagoska.sluzba@muzejvоjvodine.org.rs
Другари, немојте пропустити радионице, представе и све остало што вам нуди „Новосадско Биг дечије лето“. Фото: PrtSc/bigcenters.rs Тринаесто „Новосадско Биг дечије лето“, под слоганом Љубав је…, почело је 25. јуна у новосадском тржном центру БИГ и комплетан програм за суботу, 8. јула и недељу, 9. јула погледајтe OВДЕ.
Дуго очекивана радионица само за децу! Мали уметници сликају заједно са инструкторком, корак по корак, на правом платну и штафелају 9. јула у Футошкој 14. Радионица „Птичице“ је намењена деци од 7 до 13 година.
Радионица ће се одржавати у Сликај и Циркај атељеу, новом креативном кутку у Новом Саду. За учешће није потребно било какво претходно искуство.
Промо цена учешћа је 2.300 динара.
Сав материјал за сликање је обезбеђен. Уз резервацију, учесницима ће бити послужени сокићи и грицкалице.
Величина платна: 40×30.
Број места је ограничен! Резервишите своје платно на време ОВДЕ.
Од данас до 16. јула привремено ће бити измењена траса аутобуске линије 12. Због нове фазе радова на реконструкцији коловоза на Булевару ослобођења, на потезу од Булевара цара Лазара до Максима Горког/Браће Рибникара, аутобуски саобраћај одвијаће се на следећи начин:
Смер Телеп – Центар Од раскрснице Булевар цара Лазара/Булевар ослобођења аутобуси ће саобраћати право Булеваром цара Лазара, скретаће лево у Стражиловску улицу, настављати Улицом Жарка Зрењанина до Извршног већа и даље редовном трасом кретања.
Смер Центар – Телеп Из Улице Жарка Зрењанина аутобуси ће скретати лево у Стражиловску улицу, затим десно на Булевар цара Лазара до раскрснице са Булеваром ослобођења, где ће настављати право и даље се редовном трасом.
На измењеном делу трасе аутобуси на линији 12 користиће стајалишта других линија.
За време трајања радова биће УКИНУТО аутобуско стајалиште линија 7А, 12, 19, 68, 71, 72, 73, 74 и 76 „Булевар ослобођења – Браће Рибникар“ на Булевару ослобођења.
Уживајте!
Ćurčijska ulica – Nekada ulica zanatlija, danas jedan od najlepših krajeva u centru grada

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Антиквитети, маркети, фестивали и пуно чоколаде овог викенда у Новом Саду! (8. и 9. јул) се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.