Овог викенда провод, опуштање и враћање кући таксијем у касне вечерње сате! (8. и 9. април)

Izvor: GradskeInfo.rs, 08.Apr.2023, 07:00

Овог викенда провод, опуштање и враћање кући таксијем у касне вечерње сате! (8. и 9. април)

Приближава нам се највећи Хришћански празник, Ускрс! Овај викенд је идеалан да се посветимо припремама и куповини поклона. Осим припрема за Ускрс овај викенд је идеалан и за добар провод, за пуно добре музике и манифестације  у којима ће уживати и родитељи и деца. Фото: Градске >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << инфо Ево шта нас очекује овог викенда у Новом Саду:
Било да се сте одлучили да купите поклоне вољенима за празник или желите да пронађете нове пролећне моделе гардеробе и будете у тренду, шопинг викенд 8. и 9. априла је идеална прилика да то све обавите уз посебне попусте и погодности!
И зато овог викенда правац „Променада“. Куповином у радњама које учествују у шопинг викенду добијаш и дупле поене у СПОТ апликацији! Скенирај рачуне, сакупљај поене и препусти се одабиру поклона које можеш преузети на самој апликацији.
Дупли поени ће важити за скениране рачуне од 8. до 10. априла.
И то није све! Све чланове СПОТ апликације до краја јуна очекује бесплатан паркинг и гратис филм понедељком!
Фото: Градске инфо Ако живите на другом крају града или просто више волите „Биг“ шопинг центар, онда имамо и за вас добре вести.
И у „Биг-у“ је овај викенд резервисан за попусте и за Ускршњи шопинг.
Поред снижених цена у шопинг центру „Биг“ вас очекује и изврсна гастрономска понуда, као и садржаји за забаву и опуштање.
8. и 9. априла у сарадњи са Чалабрц фестом  „Биг“ шопинг центар је припремио „Биг пролећни маркет“. Фото: PrtSc/bigcenters.rs Oд 10:00 до 22:00 посетите „Биг“ шопинг центар где ћете имати прилику да уживате у домаћим производима и рукотворинама, а за све сладокусце спремају се различите врсте сласних, домаћих колача.
Пролећни маркет ће бити постављен испред „H&M“ продавнице у приземљу тржног центра.
Пролећни маркет је догађај у којем могу уживати и најмлађи и најстарији суграђани.
Када смо већ код маркета, провода, хране и дружења, ове суботе не смете пропустити пети „Фенсерај укуса“ на Детелинарској пијаци.
Фото: PrtSc/Facebook.com/fenserajukusa Фенсерај укуса, одржаће се од 18 часова на Детелинарској пијаци, па ћете и овом приликом уживати у најлепшим укусима из Србије, најзанимљивијим рукотворинама и сјајној атмосфери.
Манифестација Фенсерај укуса је место окупљања љубитеља најлепших и најзанимљивијих укуса домаћих производа од малих и средњих произвођача где се трудимо да очувамо традицију уз народне ношње и музику.
На манифестацији учествују излагачи из Србије, који нашим посетиоцима нуде богат асортиман производа. Осим врхунске хране, пића и рукотворина посетиоци могу да уживају и у сјајном програму.
Прва пролећна „Новосадска цветна пијаца“ постављена је овог петка. И данас је можете посетити до 19 часова на добро познатој локацији, на платоу испред СПЕНС-а.
Фото: Градске инфо Суграђанима ће се представити произвођачи цвећа, садница и опреме за хортикултуру, меда, пчелињих производа и хране. Такође, код излагача биће постављене и кутије за донације у хуманитарне сврхе.
Покрет горана Новог Сада позива све грађане да посете прву пролећну „Цветну пијацу“ и пронађу нешто за уређење својих башта и балкона.
Данас, са почетком у 11:00 часова, у Лиманском парку, одржаће се изложба паса мешанаца. Помоћник градоначелника Новог Сада Александар Петровић отвориће 8. изложбу паса мешанаца, која се традиционално одржава поводом Светског дана напуштених животиња. Изложбу организује ЈКП „Зоохигијена и ветерина“ уз подршку Града Новог Сада.
Фото: Градске инфо А у недељу 9. априла, у просторијама градског Прихватилишта биће организована још једна изложба.
Бираће се најбољи пас у 10 категорија, а један пас може да се пријави у највише две категорије.
Дођите да подржите ове лепотане! Данас слатки поклони за свако дете уз нову авантуру “Супер Марио браћа филм” у Arena Cineplex. Фото: Arena Cineplex Инспирисан светом Нинтендове Марио игрице, филм “Супер Марио Браћа” доноси пуно акције и комичних сцена на велико платно биоскопа Arena Cineplex.
Тим поводом, организован је Породични дан, а свако дете које тог дана погледа овај филм добиће поклон. Као успомену на нову авантуру, малишани ће кући понети самолепљиве сличице са јунацима из филма или слатке и шарене попсе у облику печурке који ће им помоћи да се придруже Супер Мариу и екипи у епском путовању кроз Краљевство печурки.
Наше најмлађе овај викенд очекују и интересантне радионице и позоришне представе. У Позоришту младих их очекују две представе:
Субота, 8. април:
Представа „Како је откивено летење“ од 11:00 часова Недеља, 9. април: Представа „Анђеоска бајка“ од 11:00 часова У Театрилу у недељу, 9. априла од 17:00 часова представа „Тајна бакиног таванчета“. Резервације су обавезне на број телефона 064/ 150 32 32.
Одељење за педагошки рад и односе с јавношћу организује у недељу, 9. априла, у 11 сати, Дунавска 35, музејску играоницу „Ја имам таленат!“ за  децу узраста 5-10 година. Фото: Градске инфо У оквиру играонице деца се упознају и друже. Откривају занимљивости о себи.
Приче о свему што највише волимо.
Песмом, плесом или имитацијом покажите свој таленат.
Играоницу воде: Ивана Степанов и Љиљана Костић, музејски педагози.
Напомена: Пријаве су обавезне на мејл адресу pedagoska.sluzba@muzejvojvodine.org.rs
Овог викенда и родитељи имају право да одвоје пар сати за себе и уживају. Овај викенд је пун добре музике која враћа у прошлост и буди сећања.
Драги фанови музике, припремите се за незаборавно искуство овог викенда! Таго мото центар вас позива на отварање мото сезоне у Новом Саду уз концерт легендарне „Yu групе“.
Фото: PrtSc/tagomotocentar.rs Концерт ће бити одржан данас у Таго мото центру, Зрењанински пут број 6.
Почетак окупљања је у 14:00 часова, а концерт ће почети у 17;00 часова.
Улазак на концерт је слободан.
Бијело Дугме, једна од највећих и најцењенијих еx-YУ рок група, данас долази у Нови Сад и доноси вам свој незаборавни звук на познатом Спенсу. Концерт почиње у 20:00 часова.
Фото: PrtSc/new.gigstix.com Карте за концерт можете купити на свим продајним местима „Gigstixa-a“ и онлајн.
Hellshock, легендарни „crust“ бенд наступиће у СКЦНС Фабрици вечерас. Бенд је оформљен у Портланду почетком 2000-их, а од самог почетка инспирацију вуче како из пунка и хардцоре-а тако и из метала. Осим њих, у Фабрици ће те вечери наступити и „Dishonor“ бенд из Солуна, осијечки бенд Смрт разума, који је недавно избацио свој деби ЛП, те локални цруст ХЦ пaнк састав Ниазов.
Фото: PrtSc/kcns.org Улазнице по цени од 1000 динара продаваће се на вратима Фабрике на дан концерта. Концерт почиње у 20 часова, а билетарница и врата Фабрике отварају се у 19 часова.
Ако волите позориште овог викенда можете невероватан спектакл у Српском народном позоришту и  две представе  у Позоришту младих: Субота, 8. април у Српском народном позоришту:
Холандски театар игре – НДТ 1 од 18:00 часова Субота, 8. април у Позоришту младих:
Представа „Карма“ од 16:30 часова Недеља, 9. април у Позоришту младих: Представа „Лепа Брена проџект“ од 19:00 часова И наравно последње, али не и најмање важно дешавање за овај викенд у ком можете уживати је незаборавна Берза винила, компакт дискова, касета, стрипова и књига. Фото: PrtSc/skcns.org Биће одржана данас, 8. априла у Фабрици СКЦНС-а, од 10 до 15 часова.
Улаз за посетиоце је бесплатан.
И где год да кренете овог викенда имајте на уму да новосадска полиција спроводи појачану контролу саобраћаја данас и у недељу. У циљу успостављања вишег нивоа безбедности у саобраћају, Полицијска управа у Новом Саду ће спровести локалну акцију, усмерену на откривање и санкционисање прекршаја управљања возилом под дејством алкохола и психоактивних супстанци.
Саобраћајна полиција ће акцију спроводити на подручју читавог Јужнобачког округа, у ноћи између суботе и недеље, 8. и 9. априла, у интервалу од 20:00 до 04:00 часа.
Из МУП – а апелују на возаче да се понашају одговорно и да не седају за волан под дејством алкохола и психоактивних супстанци, како би избегли санкционисање и допринели сопственој и безбедности других учесника у саобраћају.
Уживајте!
Kako su Amerikanci, Fruška gora i Novosadski sajam uticali na razvoj turizma u Novom Sadu

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Овог викенда провод, опуштање и враћање кући таксијем у касне вечерње сате! (8. и 9. април) се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.