И витези некад остану без коња! Да ли витез може наћи свог коња у Новом Саду? (четвртак, 8. децембар)

Izvor: GradskeInfo.rs, 08.Dec.2022, 08:01

И витези некад остану без коња! Да ли витез може наћи свог коња у Новом Саду? (четвртак, 8. децембар)

Децембар је месец у ком  је све дозвољено. У децембру одрасли подетиње. Могу да допусте све лудости овог света и себи и својој деци. У децембру једемо највише слаткиша. Месец у ком уживамо у поклонима, машти, магији, бајкама,колачима, месец у ком се трудимо да урадимо што више добрих >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << дела, да будемо хумани и да радимо све оно што нам мами осмех и што нас чини срећним. Фото: Градске инфо Тако да је у децембру дозвољено и да витез остане без коња. Како то изгледа и шта уради један витез када остане без коња погледајте данас у Позоришту младих. Да ли ће успети да га нађе у Новом Саду?
Савремена бајка о несрећном Витезу без коња и о несрећном Коњу без витеза, који лутају по свету у потрази један за другим. Изузетно богата и оригинална барокна сцена ће нас одвести у свет фантазије вечерас од 18:00 часова на малој сцени Позоришта младих.
Поред потраге за витезовим коњем, ево шта нас још очекује данас у нашем Новом Саду:
Да ли може ћутање да буде у служби доминације? Ми не знамо. Али ви можете да сазнате данас на Филозофском факултету.
Фото: Градске инфо Промоција и дебата „Ћутање у служби доминације” ће бити одржана  у 15:00 часова у Кино сали Филозофског факултета у Новом Саду. Учесници дебате ће бити ауторка Камиј Кушнер, филозоф Марк Крепон, а модератори програма професор француске књижевности Павле Секеруш и професорка и књижевна критичарка Владислава Гордић Петковић.
Воз је кренуо из Санкт Петербурга и све већом брзином јури ка станици. Ана је поштена, Ана је добра мајка, добра супруга. Ана је заљубљена. Али не у свог мужа. Ана највише воли две ствари и за њих даје живот, за љубавника и сина. Ана зна да једно искључује друго… У љубави нема више и мање.
Ана Карењина у Новосадском позоришту од 19:00 часова.
И док се витезови остају без коња, Ана без љубави и док стрепимо и страхујемо за омиљене јунаке у Српском народном позоришту балерине нам „причају“ Охридску легенду од  19:00 часова на сцени Јован Ђорђевић.
А сваког четвртка у 18:00 сати ауторскa вођењa у Музеју Војводине. Кустоси Музеја Војводине, аутори ове необичне изложбе „Војводина и Доња Аустрија – интеркултуралне вез , разоткриће вам повезаност два региона причама о експонатима Државне колекције Доње Аустрије и Музеја Војводине.
И предавање професорке немачке књижевности и преводитељке Николине Зобенице „Ингеборг Бахман: Звезда немачке послератне књижевности“ одржаће се од 18:00 часова у Музеју Војводине.
Поједине улице ће остати без струје. ОВДЕ погледајте које.
Фото: Pixabay/Romario99 Од 8:00 сати овог јутра, због радова на изградњи вреловодног прикључка за објекат на Тргу Доситеја Обрадовића – Институт Биосенс, биће прекинута испорука топлотне енергије за грејање за објекте у следећим улицама:
Трг Доситеја Обрадовића 1 и 2 Др Зорана Ђинђића 2 Нормализација у испоруци топлотне енергије за грејање очекује се истог дана у вечерњим часовима.
Фото: Pixabay/ri Данас почињу радови на Булевару Слободана Јовановића, на делу саобраћајнице од Футошког пута до Булевара Јована Дучића, што ће условити потпуну обуставу саобраћаја на овој деоници.
Раскрсница Булевар Јована Дучића–Булевар Слободана Јовановића–Улица Радомира Раше Радујкова ће бити проходна, а завршетак радова планиран је за 23. децембар.
Привремено ће бити измењене и трасе кретања аутобуских линија број 2, 9 и 9А. ОВДЕ погледајте на који начин ће се одвијати аутобуски саобраћај на наведеним линијама.
Фото: Градске инфо Почињу радови на Булевару Слободана Јовановића, на делу саобраћајнице од Футошког пута до Булевара Јована Дучића, што ће условити потпуну обуставу саобраћаја на овој деоници. Раскрсница Булевар Јована Дучића–Булевар Слободана Јовановића–Улица Радомира Раше Радујкова ће бити проходна, а завршетак радова планиран је за 23. децембар.
Данас понесите кишобран када кренете од куће. Спрема нам се облачан дан са могућим падавинама. Најнижа температура биће два, а највиша дневна температура пет степени.
Уживајте!
Srpsko narodno pozorište: Budite deo Pozorišnih novogodišnjih priča

Преузмите андроид апликацију.
Чланак И витези некад остану без коња! Да ли витез може наћи свог коња у Новом Саду? (четвртак, 8. децембар) се појављује прво на Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.