Питали смо студенткиње: Који поклон не воле да добију за 8. март?

Izvor: GradskeInfo.rs, 08.Mar.2024, 10:01

Питали смо студенткиње: Који поклон не воле да добију за 8. март?

У свету се данас обележава 8. март, Међународни дан жена као део борбе за економску, политичку и социјалну равноправност жена и мушкараца. Дан који је посвећен лепшем полу и који се обележава сваке године. Фото: Градске инфо Узимајући у обзир да на универзитету у Новом Саду студира >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << око 50.000 студената, а да су су према званичним подацима више од 60% припаднице лепшег пола, одлучили смо да спроведемо анкету међу студенткињама која нам је дала одговор на питање:“Који поклон не воле да добију за 8. март?“
Иако је већини студената цвеће први избор за поклон, анкете су показале да су студенткиње подељеног мишљења када је овај знак пажње у питању.
Већина њих сматра да је цвеће уобичајен и устаљен поклон и да је у ствари битан сам знак пажње који сте им посветили тог дана. Куповина самог каранфила или руже свакако јесте леп гест и знак пажње, али је битније да се потрудите и покажете да сте посветили пажњу и време приликом избора поклона, а не да купите прву ружу или каранфил на коју сте наишли код уличног продавца. За прави поклон новац није од пресудног значаја, битнија је креативна и оригинална идеја.
Као не баш креативну идеју за поклон студенткиње су навеле и сет гел за туширање, а као најгору одлуку за поклон, навеле су новац са којим би саме купиле шта желе. Како су саме навеле у анкети, било какав поклон је одличан избор ако је од срца, али да није ни сама поента у поклону него у пажњи коју им посвећујете, не самог тог дана, него сваког дана у години.
Било да поклон дајете партнерки, колегиници, мами, сестри, ако је то нешто у шта сте уложили доста труда и размишљања, сигурно ће се одушевити.
Драги студенти, ако још нисте одлучили шта ћете да купите девојкама или колегиницама са факултета, надам се да смо вам бар помогли шта да им не поклоните. Запамтите, да поента данашњег дана није само у поклону, него у пажњи и љубави коју посвећујете женама присутним у вашем животу.
Идеја за обележавањем Међународног дана жена појавила се први пут почетком 20. века у доба брзе индустријализације и економске експанзије која је често доводила до протеста због лоших радних услова.
Међународни дан жена обележава се 8. марта широм света, у знак сећања на демонстрације америчких радница у Чикагу 1909. године и марш више од 15.000 жена у Њујорку, које су тражиле краће радно време, боље плате и право гласа.
Први Дан жена је обележен 1909. године у Сједињеним Америчким Државама.
Šta ne poklanjati ženama za 8. mart? (VIDEO/ANKETA)

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Питали смо студенткиње: Који поклон не воле да добију за 8. март? се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.