Izvor: GradskeInfo.rs, 08.Jun.2023, 07:00

Ко још не воли четвртак? (четвртак, 8. јун)

Четвртком  може да буде посебан дан. Четвртком се праве планови за викенд, четвртак је нови петак. Са собом носи и неку дозу оптимизма и добре енергије. Четвртком се и излази и проводи можда и боље него петком. Фото: Градске инфо Ево шта нас очекује овог четвртка у Новом Саду: >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs <<
У Позоришту младих можете погледати представу „Како је откривено летење“ од 18:00 часова.
У Српском народном позоришту од 20:30 часова на репертоару је представа „Кисеоник“.
Књижевна барка Кроз поезију Тање Ступар Трифуновић одржаће се у Културној станици Барка у четвртак, у 19:00 часова, а модератор ће бити Бојан Кривокапић. Фото: КС Барка Тања Ступар Трифуновић, рођена је у Задру 1977. Дипломирала је на Филолошком факултету у Бањој Луци. Објавила је шест књига поезије, књигу прича, два романа као и графички роман Море је било мирно у сарадњи са илустраторком Татјаном Видојевић . Превођена је на енглески, шпански, бугарски, мађарски, немачки, пољски, словеначки, македонски, руски, чешки, дански, италијански и француски. Добитница је више награда за поезију и прозу, између осталих, и Награде Европске уније за књижевност (ЕУПЛ) 2016. за роман Сатови у мајчиној соби, награде „Ристо Ратковић“ и „Милица Стојадиновић Српкиња“ за најбољу књигу поезије за књигу песама Размножавање домаћих животиња и Виталове награде „Златни сунцокрет“ за најбољу књигу објављену у 2019. години на српском језику за роман Откако сам купила лабуда.
Музеј Војводине позива све просветаре да са својим ученицима посете њихове изложбе. Организоване школске посете биће организоване до 20 јуна, уз бесплатан улаз. Фото: Музеј Војводине Музеј Војводине је припремио тематска дружења са кустосима педагозима кроз која ће се ђаци упознати, како са основним појмовима везаним за музејски рад тако и са појединим деловима наших изложби.
Музеј Војводине је отворен од уторка до петка од 9 до 19 часова и суботом и недељом од 10 до 18 часова.
Први концерт младе флаутисткиње Катарине Борбељ биће одржан у 19.30 у Културној станици Еђшег. Катарина је једна од најуспешнијих ученица флауте, која има већ преко двадесет првих награда на домаћим и међународним такмичењима. Овај концерт би требало да заокружи један период школовања и да остави лепу успомену за предстојеће пројекте.
Као специјални гости програма наступиће и Катаринини брат и сестра који свирају саксофон и чело.
Програм Змајевих дечијих игара за данас можете прочитати ОВДЕ.
Фото: Градске инфо Од данас па до понедељка, 19. јуна, доћи ће до привремене измене режима саобраћаја на Булевару Јаше Томића у Новом Саду, због радова на поправци коловоза у оквиру Програма одржавања објеката путне привреде.
Фото: Pixabay/PublicDomainPictures За саобраћај ће у току извођења радова бити затворена десна коловозна трака на Булевару Јаше Томића, од Булевара ослобођења до Улице Париске комуне.
И поједине улице у граду ће остати без струје. ОВДЕ погледајте које!
Уживајте!
Novosađani, kako „čuvate“ terase od golubova?

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Ко још не воли четвртак? (четвртак, 8. јун) се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.