Смештај за 796 посетилаца Егзита у студентским домовима у Новом Саду

Izvor: GradskeInfo.rs, 06.Jul.2023, 13:39

Смештај за 796 посетилаца Егзита у студентским домовима у Новом Саду

Од 6. до 11. јула у 398 соба у пет студентских домова у Новом Саду биће смештено 796 посетилаца Егзита. У домовима „Цар Лазар“, „Никола Тесла“ и „Вељко Влаховић“ боравиће по 106 посетилаца. Дом „Живојин Ћулум“ примиће 150, а дом „Слободан Бајић“ 340 гостију Егзита и Новог Сада. Фото: >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << Градске инфо У домовима тренутно, због испитних обавеза, борави 1.270 студената. Очекује се да крајем јула и почетком августа број студената који бораве у домовима буде мањи и тада је планирано да се у већем броју домова и студентској мензи изведу радови на унапређењу услова смештаја. Боравак током летњег распуста пријавило је 200 студената.
– Период летњег распуста искористићемо за радове на уређењу студентских домова и ресторана за студентску исхрану. План је да уз подршку Покрајинске владе инвестирамо у радове у седам студентских домова и Великој мензи. Планирани су обимни радови у домовима „Слободан Бајић“, „Фејеш Клара“, „Вељко Влаховић“, „Живојин Ћулум“, „Никола Тесла“, „Цар Лазар“ и у дому „др Зоран Ђинђић“ у Сомбору, који ће бити потпуно реконструисан ове године. У питању је прва велика реконструкција дома од његове изградње 2008. године – каже Зоран Мартиновић директор Студентског центра Нови Сад.
Мартиновић подсећа да је 23. јуна расписан нови конкурс за смештај бруцоша и студената старијих година у домовима Студентског центра Нови Сад у Новом Саду, Зрењанину и Сомбору. Бруцоши ће моћи да конкуришу од 1. до 15. септембра, а студенти свих осталих година од 15. септембра до 31. октобра.
Студентима су на располагању 3.004 места. У осам домова у Новом Саду 2.653, 208 у Зрењанину и 143 места у Сомбору. До 10 % од расписаног броја, наменски је опредељено за смештај студената из осетљивих друштвених група.
Сви детаљи о условима конкурса, до када траје, и која документација је потребна за пријаву објављени су на Инстаграм налогу и сајту Студентског центра Нови Сад:  http://www.scns.rs/sektori/sektor-smestaja/smestaj-studenata/sluzba-smestaja/konkurs/.
Могућности остваривања сарадње универзитета у Новом Саду и Новом Мексику

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Смештај за 796 посетилаца Егзита у студентским домовима у Новом Саду се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.