„НС Патрол“ од почетка месеца забележио 759 прекршаја – казне од 5.000 до 150.000 динара

Izvor: GradskeInfo.rs, 31.Maj.2023, 09:37

„НС Патрол“ од почетка месеца забележио 759 прекршаја – казне од 5.000 до 150.000 динара

Суграђани су за непуних месец дана од увођења новосадског “Ока соколовог”, познатијег као “НС Патрол”, направили 759 прекршаја у саобраћају који је овај систем снимио или 28 прекршаја Новосађана на дневном нивоу. Фото: nsuzivo.rs Систем од 3. маја контролише ужи и шири центар града Градска >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << управа за инспекцијске послове – Сектор комуналне милиције од почетка 2023. године је отпочела са тестирањем система за снимање прекршаја „НС Патрол“, а надлежни за НС Уживо наводе да се од почетка рада система, 3. маја, контролише ужи и шири део центра града и да тренутно не обилази приградска насеља.
„Сам систем превасходно није осмишљен за пуњење буџета већ за увођење комуналног ред“а – рекли су из Града за портал НС уживо.
Осам дана за достављање података надлежним органима Систем за снимање прекршаја уграђен је на укупно пет моторних возила, као и на 10 електричних бицикала и контролисаће непрописно паркирана возила на површинама које за то нису предвиђене планским документима Града, као што су улице, тротоари, пешачке стазе, зелене површине.
„Уколико лице које је извршило прекршајну радњу није затечено на лицу места, власник возила или ствари, обавезан је да Градској управи надлежној за инспекцијске послове, у року од осам дана од дана сазнања за учињени прекршај, достави потпуне и тачне податке о идентитету лица и доказ на основу којег се на неспоран начин може утврдити да је то лице извршило радњу. Доказом ће се сматрати писана изјава оверена од стране надлежног органа“ – истакли су.
Новчане казне за прекршаје од 5.000 до 150.000 динара Након достављања писане изјаве за прекршиоце су предвиђене новчане казне и то у износу од 5.000 динара за физичко лице, 25.000 за правно лице, 10.000 динара за одговорно лице у правном лицу и 15.000 динара за предузетнике.
Фото: nsuzivo.rs Одлука о уређењу Града Новог Сада такође предвиђа да уколико странка не достави податке о учиниоцу прекршаја или се не изјасни на обавештење, издаје се прекршајни налог у висини новчаног износа од 75.000 динара за правно лице, 25.000 динара за одговорни лице у правном лицу, са 50.000 казниће се предузетници, а физичка лица са 25.000.
Казне су предвиђене и за паркирање на јавним зеленим површинама, чији смо свакодневни сведоци. Наиме, казне ће ићи од 25.000 динара за физичка лица, преко 150.000 за правна лица, 25.000 динара за одговорни лице у правном лицу и 75.000 динара за предузетника.
Одлуком о обављању комуналне делатности одржавање јавних зелених површина такође се предвиђа да уколико странка не достави податке о учиниоцу прекрашаја или не изјасни се на обавештење издаће се прекршајни налог у висини новчаног износа од 150.000 динара за правно лице, одговорно лице у правном лицу платиће казну 25.000 динара, предузетник 75.000 динара и физичко лице 25.000 динара.
„За све предвиђене новчане казне које се уплате у року од осам дана уплаћује се половина горе наведеног износа. Уколико странка не изврши уплату по издатом прекршајном налогу у законом прописаном року исти се доставља прекршајном суду, ради извршења „– потврдили су надлежни.
Gde se može pazariti kožna galanterija u Novom Sadu?

Преузмите андроид апликацију.
Чланак „НС Патрол“ од почетка месеца забележио 759 прекршаја – казне од 5.000 до 150.000 динара се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.