Припреме за повратак студената: Реновира се 70 купатила у студентским домовима „Цар Лазар“ и „Живојин Ћулум“

Izvor: GradskeInfo.rs, 18.Okt.2023, 13:51

Припреме за повратак студената: Реновира се 70 купатила у студентским домовима „Цар Лазар“ и „Живојин Ћулум“

У домовима „Цар Лазар“ и „Живојин Ћулум“ у току је реновирање 70 купатила. У свим купатилима ће бити демонтиране старе и уграђене нове керамичке плочице. Уграђују се нове ве-це шоље, лавабои, туш каде и тушеви, а уграђују се и нове канализационе и водоводне цеви и сливници. Фото: >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << Градске инфо Такође ће у свим купатилима бити урађена нова хидроизолација, ормарићи са огледалима и купатилска галантерија, као и нове електричне инсталације и расвета. „У дому „Цар Лазар“ реновирамо 26, а у дому „Живојин Ћулум“ 44 купатила. Оба дома су изграђена пре више од 30 година и било је неопходно да инвестирамо у њихову модернизацију, како бисмо обезбедили што боље услове за боравак студената. У дому „Цар Лазар“ смо пре две године у свим собама на трећем спрту и заједничким просторијама заменили паркет и плочице. И то нису једини радови. У току је и поптуна реконструкција дома „др Зоран Ђинђић“ у Сомбору, а претходних неколико година имали смо врло интензивне у скоро свим домовима. Током претходне две године замењена су сва врата и уређене терасе у домовима „Слободан Бајић“ и „Вељко Влаховић“. Такође, пре две године смо реновирали сва купатила у студентском дому „Никола Тесла“ и дом „Фејеш Клара“, док је у домовима „Слободан Бајић“ на „Сајмишту“ замењен кров“, каже директор Студентског центра „Нови Сад“ Зоран Мартиновић.
Он подсећа да је прошле године реконструисана „Велика менза“ и да је отворен нов студентски ресторан у приземљу Спенса. „У главној студентском мензи су поред кречења, замењена врата на тоалетима, постављене нове плочице у целом ресторану, а набавии смо и нову кухињску опрему која омогућава припрему хране врхунског квалитета. Кухиња Студентског центра „Нови Сад“ је једна од најбоље опремљених у целој Србији. У две смене, од 5.30 ујутру до 21 сат увече, сваког дана 110 људи, припрема и послужи 6.500 порција хране. Велика менза се састоји од ресторана у приземљу и првом спрату. У приземљу има места за истовремено послуживање 400 студената, а на првом спрату има места за послужење још 248 оброка истовремено. На оба спрата се служи храна истог квалитета. У мензи се сваког дана послужи 600 порција доручка, 3.500 ручка и 2.000 пороција вечере. Од марта прошле године ради и ресторан у приземљу Спенса, са 52 места, у ком од 11 до 14.30 може да се послужи 500 порција ручка „, рекао је Мартиновић.
Za najdužu novosadsku ulicu možda niste ni čuli, a dugačka je skoro 7 kilometara! (FOTO)

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Припреме за повратак студената: Реновира се 70 купатила у студентским домовима „Цар Лазар“ и „Живојин Ћулум“ се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.