7 modela hit obuće za proleće/leto 2019

Izvor: Luftika.rs, 22.Jan.2019, 12:17   (ažurirano 02.Apr.2020.)

7 modela hit obuće za proleće/leto 2019

Zima još uvek traje i ovih dana najčešće nosimo cipele ili čizme. I dok šetamo po kiši i snegu, maštamo o lepšem vremenu i obući za proleće i leto.
Modni kreatori već spremaju kolekcije za toplije dane, a ovo su 7 modela koji će se nositi ove godine
1. Transparentni PVC Dame koje preferiraju klasičnu eleganciju možda neće biti oduševljene modelima od providne plastike, ali kad saznaju da ovom trendu nisu odoleli dizajneri najpoznatijih modnih kuća – Chanel, Calvin >> Pročitaj celu vest na sajtu Luftika.rs << Klein, Versace i Balmain, koji su ih postavili na sam vrh ovogodišnje piramide stila, sigurno će nabaviti bar jedan par sandala, papuča, cipela, ili čizama od PVC-a.
Za razliku od njih, nesputane Barbi-devojke širom sveta uveliko naručuju ove komade i obožavaju ih, bilo da su s ravnom, četvrtastom ili visokom stileto petom.



2. Kanap, ribarska mreža, pletenice Iako deluje robusno, mornarski konopac transformiše se u “suvi glamur” kada se od njega naprave sandale koje su ove godine trend trendova. Dizajneri poput Millyja i Monsea pronašli su inspiraciju na otmenoj Azurnoj obali i preporučuju takvu obuću za sve prilike i u raznim kombinacijama– uz elegantne, lepršave haljinice, pantalone svih oblika, suknje, šortseve, zbog čega svakako treba nabaviti bar jedan par.
Rame uz rame sa sandalama koje su napravljene od mornarskog kanapa, našla se i sofisticirana mrežasta obuća koju predlažu Armani, Dior i Salvatore Ferragamo, kao i lagane cipele od upletene kože, poput onih koje je lansirala Stella Mcartney.



7 modnih komada koji definišu stil
3. Mačja peta U novoj sezoni, ovaj ljupki klasik našao se u samom vrhu top liste trendi obuće. Cipelice s mačjom petom mogu se nositi u svakoj prilici i doprinose elegantnom i prefinjenom izgledu.
No, modni gurui pobrinuli su se da ovi ženstveni modeli izgledaju drugačije od onih na koje smo navikli: Marny je malo promenio oblik štiklice, dajući joj “arhitektonski” izgled, Rocha ju je “okovao” srebrom i biserima. dok Prada nudi provokativne modele od crnog laka.

4. Sokne i sandale Krenulo je pre nekoliko godina, i to kao predlog za zimnski stajling, a onda se “otelo kontroli”: doskora nezamisliva kombinacija, koja se smatrala ogromnim modnim promašajem, ove sezone postala je ultimativni must have.
Sandale (i papuče) uparene sa soknama i dokolenicama, sjajan su izazov za žene koje žele da pomeraju granice, smele dame koje ne podnose ograničenja. Dizajneri su izbacili na piste na stotine predloga – Burberry predlaže bele soknice sa “svemirskim” srebrnim potpeticama, dok Erdem daje prednost razigranom miksu kojim dominiraju čipkaste čarapice.

5. Glomazni đon Dizajneri naglašavaju da je obuća s debelim đonom “savršen brak” oblika i funkcije: vrlo je udobna, a pritom ističe vitke gležnjeve i lepotu stopala. Ovde se ne misli na platforme, koje još uvek ne izlaze iz mode, već na “podebljanu”, ravnu liniju donjeg dela sandala.
Valentino je svoje modele ukrasio (još uvek) trendi perjem dajući im notu glamura, Michael Kors se potrudio da izgledaju što grublje pa je “popeo” đon za čitava četiri centimetra, dok je Gabriela Hearst predstavila jedinstvenu kombinaciju – dvokraku platformu s drvenom potplatom.

6. Glamurozna mašna Ovaj detalj već nekoliko godina suvereno vlada pistama, ali kreatori su se ove sezone pobrinuli da mašna na cipelama i sandalama nimalo ne podseća na čednu obuću naših baka: ono što su ponudili na nedeljama mode pre svega je izazovno, seksi i glamurozno.
Mašnicama nisu odoleli dizajneri modnih kuća kao što je Saint Laurent, Mischka, Pilotto i Chunga, koji su ih dodali sandalicama s visokom, tankom štiklom, cipelama s prefinjenom malom, tankom petom, a mogu se videti na hit čiznmama do gležnja, čak i na patikama.

7. Belo i roza Aleksander McQueen, Balenciaga, Armani i Victoria Beckham samo su neki od brendova koji su u svojim kolekcijama za predstojeću sezonu lansirali retro cipele i sandale u beloj boji. No, većina modela nema mnogo sličnosti s onima iz šezdesetih, koji su poslužili kao inspiracija: iako mnogi od njih imaju visoku, tanku štiklu, mnogo su robusniji, ukrašeni su futurističkim metalik detaljima, kaiševima i kopčama.
S druge strane, trend cipela i sandala u bebi roza boji nešto je “mekši” i ženstveniji, ali i tu dominira “grublji” dizajn.
7 modnih zapovesti za proleće/leto 2019.



Nastavak na Luftika.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Luftika.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Luftika.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.