Izvor: GradskeInfo.rs, 07.Jun.2023, 07:00

Пустимо среду да прође… (среда, 7. јун)

Да ли сте икада помислили да среда није дан ни за одустајање, али није ни за нове почетке? Некако је дан који треба да прође. Све што се дешава средом некако је млако. Средом маштате о викедну и некако осећате да сте „заглавили“ са обавезама и једва чекате викенд да одморите. Нека >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << истраживања су показала да се средом сви осећамо мање више исто, пуштамо је да прође и на све пристајемо… Фото: Градске инфо Установили су стручњаци да средом шефови лакше дају повишице, момци лакше пристају на изласке са девојкама, девојке са момцима, среда је најуспешнији дан на берзи… није све тако црно средом, има среда и својих добрих страна.
Ова среда у Новом Саду може да буде јако забавна ако се добро организујете и ако где год да кренете понесете кишобран.
Ако волите ABBA групу онда је ово ваш омиљени дан и уживање вам је загарантовано!
Фото: new.gigstix.com „ABBA Ring Tribute“ одржаће концерт за најмлађу публику 7. јуна у Градској концертној дворани, са почетком у 18 часова. Концерт је погодан за децу свих узраста која могу са пажњом да испрате 45 минутни програм.
Најмлађи посетиоци ће моћи да уживају у неким од највећих хитова легендарног бенда у концертној дворани МШ „Исидор Бајић“. ABBA Ring ће са почетком у 20:00 часова одржати целовечерњи концерт  за одрасле на ком ће извести неке од најлепших песама једне од највећих диско поп атракција 20. века!
У Позоришту младих и данас представа за децу „Коралина“ од 18:00 часова.
Фото: PrtSc/pozoristemladih.co.rs Музеј Војводине позива све просветаре да са својим ученицима посете њихове изложбе. Организоване школске посете биће организоване у периоду од 7. до 20 јуна, уз бесплатан улаз. Фото: Музеј Војводине Музеј Војводине је припремио тематска дружења са кустосима педагозима кроз која ће се ђаци упознати, како са основним појмовима везаним за музејски рад тако и са појединим деловима наших изложби.
Осим тематских шетњи: Пшеница – од њиве до трпезе; Одкуд шлем у бабиној башти; Шта би Каменко на ово реk’o; Уместо срца куца стари сат; Од овце до ћилима, Шором чезе, а Дунавом шајке; из Музеја Војводине кажу да су спремни и да сваку другу идеју прете у музејску интерпретативну причу.
Музеј Војводине је отворен од уторка до петка од 9 до 19 часова и суботом и недељом од 10 до 18 часова.
Учитељи, наставници и професори посету могу најавити на електронску адресу pedagoska.sluzba@muzejvojvodine.org.rs уз напомену да је максималан број ученика у једној групи 30.
Камерата Нови Сад ове године обележава 35 година од оснивања и прва два у серији концерата којим прославља овај значајан јубилеј посвећени су младим талентима – најбољим студентима Академије уметности и ученицима музичке школе „Исидор Бајић“ који ће наступити као солисти са овим нашим реномираним ансамблом. Фото: new.gigstix.com Други по реду биће изведен у среду 7. јуна од 20:00 часова у новосадској синагоги.
Наступаће под диригентском палицом сјајног Александра Којића, а солисти су:
Иван Чернухин, клавир
Лазар Торбица, клавир
Виктор Ðурић, гитара
Андријана Пантић, флаута
Душан Дакић, тенор
Вук Петровић, саксофон
Софија Главичић, виолина
Никола Рашковић, виолончело
Програм: Бортњански, Бетовен, Моцарт, Вила Лобос, Чајковски, Глазунов, Сарасате и Попер.
Вече македонске изворне песме Посетиоци Културне станице Еђшег имаће прилику да 7. јуна од 19 часова присуствују јединственом музичком догађају под називом „Вече изворне македонске песме“. Публици ће се представити певачка група „Стара Пазова“, певачка група „Исток 10“ из Вршца, певачка група „Македонски бисери“ из Пландишта, као и сениорска женска певачка група КУД-а „Соња Маринковић“ из Новог Сада.
Овај концерт одржаће се поводом седамнаесте манифестације „Дани македонске културе у Новом Саду“ које организује Удружење грађана македноске националне мањине „Кирил и Методиј“ из Новог Сада.
Тешко је рећи збогом Награђивана, хит драмска комедија која је освојила публику у региону и шире, након Звездара театра и Мадленианума стиже и у Нови Сад!
У представи играју звезде серија „Војна академија“, „Јужни ветар“, „Цват липа на Балкану“, „Балканска међа“… Драгана Дабовић, Невена Вукес и Иван Михаиловић.
Режија: Марија Барна Липковски Музика: Марко Лоуис.
Представа се игра у великој сали НИС-а са почетком од 20:00 часова.
Поједине улице ће остати без струје. ОВДЕ погледајте које!
Фото: Pixabay/ 422050 Вече македонске изворне песме Посетиоци Културне станице Еђшег имаће прилику да 7. јуна од 19 часова присуствују јединственом музичком догађају под називом „Вече изворне македонске песме“. Публици ће се представити певачка група „Стара Пазова“, певачка група „Исток 10“ из Вршца, певачка група „Македонски бисери“ из Пландишта, као и сениорска женска певачка група КУД-а „Соња Маринковић“ из Новог Сада.
Уживајте!
Nastavljaju se radovi na Bulevaru Jaše Tomića – nove izmene režima saobraćaja

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Пустимо среду да прође… (среда, 7. јун) се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.