Трибина „Нови Сад: књижевни или сасвим обичан град?” у КС Свилара, 7. јун

Izvor: GradskeInfo.rs, 27.Maj.2023, 20:41

Трибина „Нови Сад: књижевни или сасвим обичан град?” у КС Свилара, 7. јун

Културна станица Свилара ће 7. јуна у 19:00 часова угостити новосадског песника, романсијера, приповедача и есејисту Ласла Блашковића, који је у својим романима од деведесетих година до данас на уверљив начин овековечио слике и улице нашег града. Фото: КС Свилара Такав је и његов >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << последњи роман Царинска улица у Новом Саду, модерна хроника града у последњих стотину година, усредсређена на живот и судбину модернистичког сликара Богдана Шупута. У разговору ће се евоцирати слике из других Блашковићевих романа о Новом Саду и покушати да сазна какво је његово виђење прошлости, савремености и будућности града, те како град види у личном, али и у ширем европском контексту. Разговор води професор светске књижевности и књижевни критичар Владимир Гвозден.
Ласло Блашковић је рођен у Новом Саду 1966, где и данас живи. Објавио је више збирки поезије и девет романа, добитник је низа књижевних награда (Борислав Пекић, Бранко Ћопић, Стеван Сремац, Матићев шал и др), био је уредник новосадских Поља (2000-2007), директор Културног центра Новог Сада (2008-2012), управник Народне библиотеке Србије (2015-2021). Запослен је у Српском народном позоришту у Новом Саду.
Koncert studenata kompozicije u Kulturnoj stanici „Eđšeg“, 1. jun

 
Преузмите андроид апликацију.
Чланак Трибина „Нови Сад: књижевни или сасвим обичан град?” у КС Свилара, 7. јун се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.