„Екстра зона“ за паркирање у центру – максимално задржавање 60 минута

Izvor: GradskeInfo.rs, 06.Okt.2022, 09:19

„Екстра зона“ за паркирање у центру – максимално задржавање 60 минута

Центар града добиће још једну – „екстра” зону за паркирање, у којој ће возачи моћи да своје аутомобиле оставе само сат времена, за шта ће морати да издвоје 70 динара. Фото: ЈКП Паркинг сервис Нови Сад Тај предлог наћи ће се пред одборницима градске Скупштине 11. октобра, а разлог >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << за измену Одлуке о јавним паркиралиштима су изузетно мали капацитети за паркирање на атрактивним местима попут пословних центара, биоскопа, позоришта и слично.
Предлогом одлуке прописано је да се у екстра зони (места изузетне атракције – пословни центри, биоскопи, позоришта и др.) време паркирања уместо на 120 минута ограничава на 60 минута, јер су та паркиралишта изузетно оптерећена, а капацитети мали, што потврђују анализе и студија ’Смарт план’, наведено је у образложењу измене Одлуке о јавним паркиралиштима.
У измењеном документу није прецизирано која паркинг места ће се наћи у „екстра” зони, али се претпоставља да је реч о просторима на Булевару Михајла Пупина и у улицама Илије Огњановића, Игњата Павласа, Народних хероја, Јеврејској, те околини Трифковићевог трга и Пашићеве улице.
Наредне седмице биће познате измене садашњих зона, односно која ће паркиралишта прећи из „црвене” у „екстра” зону, као и из „црвене” у „плаву” и обрнуто.
Измене одлука у складу су са „Смарт планом”, који је израдио Факултет техничких наука пре око три године, с предлогом о оснивању нових градских зона, где се препоручује и изградња нових гаража. Очекује се да ће измене убрзати ослобађање паркинг места у центру града где је иначе велика густина саобраћаја.
Novi Sad dobija „turbo kružni tok“, evo kako će funkcionisati (VIDEO)

Преузмите андроид апликацију.
Чланак „Екстра зона“ за паркирање у центру – максимално задржавање 60 минута се појављује прво на Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.