Софић: За опремање индустријске зоне у Темерину 60 милиона динара

Izvor: GradskeInfo.rs, 31.Jan.2024, 16:59

Софић: За опремање индустријске зоне у Темерину 60 милиона динара

Покрајински секретар за регионални развој, међурегионалну сарадњу и локалну самоуправу Александар Софић састао се данас у Темерину са председником Општине Младеном Зецом, са којим је потписао уговор о пројекту инфраструктурног опремања индустријско-пословне зоне у Темерину >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << у вредности од 104,8 милиона динара. Фото: Покрајинска влада Софић је том приликом нагласио да је ово један од укупно два одобрена пројекта за општину Темерин на конкурсу за суфинансирање индустријско-пословних зона. Реч је о изградњи секундарног канализационог вода у Улици цара Лазара, источно од Новосадске улице, до радне зоне у блоковима 21 и 26 у Бачком Јарку, у дужини од 1,9 километара, за шта је Секретаријат  определио 60 милиона динара.
„Данас смо потписали уговор о суфинансирању изградње канализационе мреже, а у наредном периоду биће реализовано потписивање другог одобреног пројекта за општину Темерин. У питању је реконструкција саобраћајнице, такође у Улици цара Лазара, у насељу Бачки Јарак, у дужини од 1,3 километра, те проширење коловоза на деоници укрштања Новосадске улице и државног пута IIA-102. За ту намену издвојили смо 90 милиона динара“, поручио је Софић током састанка са Зецом и нагласио да ће се тиме омогућити бржи проток саобраћаја у две траке, што је од изузетног значаја за Темерин, али и компаније које већ послују или намеравају да инвестирају у овој зони.
Софић је најавио и нова улагања током 2024. године и додао да ће ресорни секретаријат за опремање индустријских зона определити додатних 500 милиона динара.
Председник Општине Темерин Младен Зец казао је да су одобрени пројекти приоритет и да је реч о зони која запошљава више стотина људи. Он је изразио захвалност на подршци коју Покрајинска влада пружа локалним самоуправама.
Grad Novi Sad povodom Dana grada nagrađuje bebe rođene 1. februara

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Софић: За опремање индустријске зоне у Темерину 60 милиона динара се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.