Универзитет у Новом Саду богатији за 6.970 бруцоша – ево шта се највише уписивало

Izvor: GradskeInfo.rs, 29.Sep.2023, 12:31

Универзитет у Новом Саду богатији за 6.970 бруцоша – ево шта се највише уписивало

На факултетима и високим школама Универзитета у Новом Саду завршен је упис бруцоша на основне академске, интегрисане и струковне студије за академску 2023/24. годину. Фото: Градске инфо У првом конкурсном року који је одржан у месецу јулу на неки од факултета и високих школа >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << на Универзитету у Новом Саду уписало се укупно 6.573 бруцоша.
У другом конкурсном року који је одржан у месецу септембру на неки од факултета и високих школа на Универзитету у Новом Саду уписало се укупно 397 бруцоша.
На прву годину основних, струковних и интегрисаних студија за академску 2023/24. годину уписало се укупно 6.970 бруцоша. Од укупног броја уписаних бруцоша њих 4.580 се финансира на терет буџета, а 2.390 је стекло статус самофинансирајућег студента.
Ако посматрамо врсту студија коју су кандидати уписивали на Универзитету у Новом Саду:
основне академске студије је уписало 6.297 кандидата, основне струковне студије је уписало 143 кандидата, интегрисане студије је уписало 530 кандидата. Највећи број уписаних студената је на Факултету техничких наука, на коме је бруцошки индекс добило 2.440 студената. Велико интересовање је било и за Медицински факултет који је уписало 685 бруцоша. Филозофски факултет у Новом Саду уписало је њих 731, Економски факултет у Суботици 786, а Академију уметности 210 студената.
Природно-математички факултет су уписала 502 студента, Правни факултет њих 507, а Технолошки факултет 124.
На Пољопривредном факултету на основним академским и интегрисаним студијама индекс је добило 392 бруцоша, а Факултет спорта и физичког васпитања уписала су 215 студената.
Технички факултет „Михајло Пупин“ у Зрењанину уписала су 222 студента, а Учитељски факултет на мађарском наставном језику у Суботици њих 41.
Најмање интересовања студенти су показали за упис на Грађевински факултет у Суботици где је индекс добило 67 студената. Такође, мала заинтересованост је била за упис на Педагошки факултет у Сомбору где је уписано 48 студената.
Da li fakultet u Srbiji češće završavaju studentkinje ili studenti?

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Универзитет у Новом Саду богатији за 6.970 бруцоша – ево шта се највише уписивало се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.