Чувено Хонгкошко позориште прве мартовске среде у Новом Саду! (среда, 6. март)

Izvor: GradskeInfo.rs, 06.Mar.2024, 08:01

Чувено Хонгкошко позориште прве мартовске среде у Новом Саду! (среда, 6. март)

Ове прве среде у месецу марту могућа је киша у Новом Саду, али ће бити и прилично топло за ово доба године. Најнижа јутарња температура биће 6 степени, а највиша дневна 16 степени. Фото: Градске инфо Ево шта нас очекује ове среде у Новом Саду: Вечерас на сцени Пера Добриновић Српског >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << народног позоришта у Новом Саду, са почетком од 20:00 часова, чувено Хонгкошко позориште ЗУНИ извешће представу „Прекинути Сан“ у режији пионира експерименталне уметности и једног од најутицајнијих уметника у Азији Данy Јунга.
Фото: Facebook.com „Прекинути сан“ представља узбудљиву нарацију о Павиљону божура, ремек-делу из доба Минг династије, које је настало усред екстремног угњетавања народа од стране краљевске породице. Генг Зи, назив кинеске године 2020, појављује се сваких 60 година, често означавајући период турбуленција у кинеској историји.
Данy Jунг, користећи концепте ове представе, створио је спектакл „Прекинути Генг Зи сан“ како би истражио позориште кроз позориште и спровео експеримент кроз експеримент, у складу са својом препознатљивом праксом.
Сањање не познаје културне или регионалне границе и с правом се може упоредити са стварањем позоришта које путује кроз време и простор, спајајући Исток и Запад.
Снови, као виртуелно позориште, постају инспирација за стварање. Сценска презентација сама по себи постаје одраз сна, постављајући питање о укључености свести и подсвести у процесе сањања и стварања позоришта. Да ли је то бег од стварности или потрага за истином?
У представи „Прекинути сан“, Данy Jунг маестрално користи експериментално позориште како би разоткрио, прегледао и критиковао властиту свест и подсвест током године Генг Зи.
Овај изузетан уметнички подухват позива гледаоце да зароне у дубине своје сопствене перцепције, стварности и сањања, отварајући дијалог између уметности и стварности.
Поред овог фантастичног дела у Српском народном позоришту од 21:00 час можете погледати представу „Појачало и гитара“.
У 18 сати у Музеју Војводине (Дунавска 35), као пратећи програм изложбе Стакло, одржаће се предавање: Конзервација предмета од стакла. Предавачица је Маја Живковић, конзерватор из Народног музеја Србије. Фото: Војводина уживо На предавању посетиоци ће имати прилику да чују причу о историјату настанка, производње и развоја технологије стакла. Али и о томе шта су најчешћи узроци пропадања и оштећења стакла, посебно археолошких предмета.
Посебан акценат ће бити стављен на приказ процеса конзервације стакла, неких специфичности третмана и техника конзервације.
Изложба Стакло је производ истраживања и промишљања читавог тима стручњака различитих профила. Основна идеја је била са се, кроз експонате од стакла који се налазе у различитим збиркама Музеја Војовдине, скрене пажња на материјал који има изузетно широку употребу и који нас вековима задивљује и инспирише.
Мартовска предавања у Саветовалишту за дијабетес Дома здравља „Нови Сад“ почињу данас. Фото: Pixabay/stevepb У Саветовалишту пацијенти добијају упутства о правилној исхрани, физичкој активности и стилу живота уопште, дневном праћењу гликемије као и самодавању инсулина.
Сва предавања су отвореног типа, није потребно заказивање, нити упут лекара.
Из Дома здравља позивају да се предавањима придруже и чланови породице људи који се боре против дијабетеса.
Тема: „Дијабетесно стопало-шта и како настаје“
Објекат: „Јован Јовановић Змај“ ИИ спрат, соба 207 у 17:00 часова.
Ковиљ данас остаје без воде због радова ЕД Нови Сад. Фото: Pixabay/Martinelle Због планираних радова Електродистрибуције Нови Сад, без воде ће од 8.30 до 13 сати бити Ковиљ.
Уживајте!
Novosadski branč – gde ga sve ima?

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Чувено Хонгкошко позориште прве мартовске среде у Новом Саду! (среда, 6. март) се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.