Нови Сад обележава Међународни дан избеглица – 599 породица до сада решило стамбено питање

Izvor: GradskeInfo.rs, 20.Jun.2023, 10:56

Нови Сад обележава Међународни дан избеглица – 599 породица до сада решило стамбено питање

Генарална Скупштина Уједњених нација је 2000. године усвојила Резолуцију којом је Афрички дан избеглица 20. јун прогласила за Међународни дан избеглица. Фото: Град Нови Сад Овај дан се обележава као сећање на оне људе који су били приморани напусте своје домове, услед ратова, насиља, >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << страха од прогона
Укључивање избеглица у заједнице у којима су нашле сигурност, најефикаснији је начин да им се пружи подршка у поновном покретању живота.
Да је Нови Сад одговоран по овом питању, доказују досадашња улагања. За време бившег градоначелника Новог Сада, а садашњег министра одбране Милоша Вучевића изграђено је неколико стамбених јединица у Ветернику и Футогу.
Наиме, у том периоду у Футогу су изграђене 152 стамбене јединице за избеглице из БиХ и Хрватске које имају пребивалиште на територији Града Новог Сада. Изграђени су стамбени објекти за избегла лица у Футогу и Ветернику укупно 276 станова у 2019. години.
Градоначелник Ђурић уручио кључеве за 94 избегличке породице – од почетка пројекта 599 породица решило стамбено питање Фото: НС уживо/Павле Пејић Овог месеца у Ветернику уручени су кључеви новоизграђених станова за 94 избегличке породице из Босне и Херцеговине и Републике Хрватске. Реализовано је у оквиру Потпројекта 9 Регионалног стамбеног програма у Републици Србији. Од прочетка пројекта 599 породица решило своје стамбено питање на територији Новог Сада.
„Према анализама, остало је стамбено незбринуто 200 породица у Новом Саду. Град Нови Сад је спреман да обезбеди и инфраструктурно опреми нове парцеле како би се за овај преостали број породица решило стамбено питање уколико се обезбеде нова средства за њихову изградњу“, истакао је тада први човек Новог Сада.
Veza koja će promeniti grad: Četvrti most na Dunavu ulazi u novu fazu razvoja (VIDEO)

 
Преузмите андроид апликацију.
Чланак Нови Сад обележава Међународни дан избеглица – 599 породица до сада решило стамбено питање се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.