Заливање цвећа и дрвећа на 55 локација у Новом Саду (ФОТО)

Izvor: GradskeInfo.rs, 17.Jul.2023, 14:47

Заливање цвећа и дрвећа на 55 локација у Новом Саду (ФОТО)

Радници ЈКП „Градско зеленило“ ове недеље ће, у две смене, у склопу редовног летњег одржавања зеленила, заливати цвеће и дрвеће на 55 локација у Новом Саду. Зеленило се залива у Веселина Маслеше, Корнелија Станковића, Јанка Чмелика, Бранимира Ћосића, Бранислава Нушића, Булевару >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << Европе, Футошком, Станичном, Дунавском, Каменичком, Молинаријавом, Горанском, Новом и Омладинском парку, на Булевару ослобођења, Сентандрејском путу, у Тумеринској, Ораховој, Раде Смиљанова, Булевару Краља Петра, Булевару Јаше Томића, кружном току код Шангаја, у Кисачкој, Марка Миљанова, Булевару Михајла Пупина, и кварт код Покрајинске владе и Скупштине Војводине, Спенс.
Заливају се све цветне гредице, купе, ваљци, висеће жардињере, жардињере, као и зеленило у Рељковићевој и Рачког, на прилима Жежељевом мосту, Кеју, у Блоку 8, код Железничке станице, Војне болница и Парк код школе. Екипе за заливање радиће и на Новом Насељу, у блоку  Југовићево, у Новом парку, у продужетку Јована Дучића, саобраћајницама ка Лидлу, на Футошком путу, у Бате Бркића, Слободана Јовановића, блоку Анђе Ранковић, код зграда за расељена лица у Футогу и парку Бистрица, као и на Лиману и Грбавици, у Народног фронта, Сомборској, Банијској, Булевару патријарха Павла, Браће Кркљуш, Арањ Јаноша, Толстојевој, Мише Димитријевића, Цара Лазара,  Кинескoj четвртi, Кампусу, окретници код Штранда и  испод моста Слободе.
За заливање се користе две велике цистерне од 8.000 литара, и две тракторске цистерне.
У раним јутарњим сатима се такође обавља и фолијарна прихрана дрвећа, која дрвећу обезбеђује неопходне минералне и хранљиве састојке. Фолијарна прихрана се обавља супстанцама које нису штетне по људе и животињски свет.
Biciklistička staza Novi Sad – Begeč

 
Преузмите андроид апликацију.
Чланак Заливање цвећа и дрвећа на 55 локација у Новом Саду (ФОТО) се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.